3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

16 yıllık kan davası barışla sonlandı

Çermik ilçesinde, üç aile arasında 16 yıl önce 2 kişinin ölümüyle başlayan kan davası bugün mutlu sonla noktalandı.

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde Karamehmetler, Melekler ve Mıçıabolar aileleri arasında 16 yıl önce ağız tartışmasıyla başlayan ve 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan kavga sonrası kan davası başlamıştı. İlçenin ileri gelenlerinin araya girmesiyle kan davası bugün barışla noktalandı. Ailelerin barışması nedeniyle belediye düğün salonunda bir tören düzenlendi. Barış yemeğine Çermik Kaymakamı Murat Erkan, İlçe Belediye Başkanı Mehmet Akdağ, Jandarma Garnizon Komutanı Yüzbaşı Oğuzhan Erdoğmuş, İlçe Emniyet Amiri Nihat Meşeli, Askerlik Şube Başkanı Üsteğmen Yener Umul, İlçe Müftüsü Osman Şekerci ile Diyarbakır ve ilçede bulunan iş adamlarının yanı sıra bin kişi katıldı.

Davetliler önünde tokalaşarak kan davasına son veren üç ailenin bu davranışı ilçede takdirle karşılandı. Törende konuşan Çermik Kaymakamı Murat Erkan, bir daha bu tür olayların yaşanmamasını temenni ettiğini belirterek, sağlanan barışın ailelere hayırlı olması dileğinde bulundu. Yapılan konuşmaların ardından barışan aileler aynı masada yemek yedi.

.
Yayın Tarihi : 30 Mart 2008 Pazar 18:44:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mahmut yeşilçinar IP: 88.233.153.xxx Tarih : 3.04.2008 17:24:56

böylesine önemli bir konuyu üç aileyi bir ararya getirmeyi başaranlara sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum .21yüzyılda böylesine çağ dışı olayların yaşanması gerçekten bölgemizi diğer bölgelere göre cahil,geri kalmış,eski kafalı olduğumuzu biz kabullenmesekde böyle biliniyor.ancak bügün bu haberden dolayı çok mutluyum .tüm çermiklilere ve ilçem olan çüngüşlülere selamlar,saygılarımı sunuyorum.bu barışmanın içiçe yaşamanın tadını çıkarın