3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

18 yaşındaki Nejla 'Berdel' kurbanı

Çınar İlçesi'nde, amcasının oğlunun kız kaçırması üzerine 2 ay önce berdel usulüyle teyzesinin oğluyla evlendirilen 18 yaşındaki Nejla Piçak, av tüfeğiyle yaşamına son verdi. Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında savcı, köye giderek tanıkların ve genç kızın yakınlarının ifadelerine başvurdu.

Çınar'a bağlı Karaçevre Köyü'nde oturan ve bir süre önce annesi ölen Nejla Piçak'ın babası Mehmet Salih Piçak, bir başkasıyla evlenmek için berdel usulüyle kızını yaşlı bir adamla evlendirmek istedi. Bunun üzerine genç kız, yaşlı biriyle evlenmek istemediğini belirterek babasına karşı çıktı. Bu arada, Nejla Piçak'ın amcasının oğlu Mehmet Emin Piçak, akrabaları olan Kaya Ailesi'nden Sevda Kaya'yı kaçırdı. İki aile arasında yapılan görüşmeler sonucunda, Piçak Ailesi'nden genç bir kızın berdel usulüyle Kaya Ailesi'ne verilmesi kararlaştırıldı. Babasının yaşlı bir adamla berdel usulü evlendirmesinden korkan Nejla Piçak, teyzesinin oğlu olan Ercan Kaya ile evlenmeyi kabul etti.

İddiaya göre, Nejla Piçak'ın babası Mehmet Salih Piçak, kızının berdel usulüyle verilmesi karşılığında aldığı 25 bin YTL ile başka bir kadınla evlendi. Yaklaşık 2 aydır Ercan Kaya ile evli olan Nejla Kaya, geçen hafta salı günü evinde av tüfeğini ateşleyerek yaşamına son verdi.

Nejla Piçak'ın cenazesi geçen çarşamba günü, Çınar'a bağlı Karaçevre Köyü'nde toprağa verilirken, olayla ilgili olarak Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında savcı, köye giderek tanıkların ve genç kızın yakınlarının ifadelerine başvurdu. Baba Mehmet Salih Piçak, savcılığa verdiği ifadede suçlamaları kabul etmeyerek kızının teyzesinin oğlu ile isteyerek evlendiğini ve intihar etmeden bir gün önce de yanına gelerek konuştuklarını söyledi.

Çınar Kaymakamı Hasan Tanrıseven, genç kızın intiharını doğrulayarak, ancak intiharın sebepleri konusunda Cumhuriyet Savcılığı'nın yaptığı soruşturmadan sonra gerçek nedenin ortaya çıkacağını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2008 Çarşamba 10:21:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?