3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

2 çocuğu öldüren PKK bombası

Diyarbakır'ın  Lice İlçesi kırsal kesiminde dün 2 çocuğun ölümüne 2 çocuğun da yaralanmasına neden olan patlamaya, terör örgütü PKK’nın araziye yerleştirdiği el yapımı bombanın neden olduğu ortaya çıktı.


Lice’nin Güldiken Köyü Çotuk Mezrası Çermik Yaylası’nda çocuklar buldukları bir cisimle oynamaya başladı. Çocukların bulduğu cismin büyük bir gürültüyle patlaması sonucu 10 yaşındaki Ferhat Sönmez ile 7 yaşındaki Suat Orak olay yerinde yaşamını yitirdi. Patlamada 9 yaşındaki Mahsun Orak ile 3 yaşındaki kardeşi Esma Orak ağır şekilde yaralandı. Yaralı çocuklara ilk müdahaleyi mezraya giden sağlık ekipleri yaptı. Ardından mezraya inen ve içinde doktorların bulunduğu askeri helikopterle alınarak Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.
Hastanede tedavileri süren kardeşlerden Mahsun Orak’ın durumunun ağır, Esma Orak’ın ise iyi olduğu belirtildi. Uzman askeri ekibin yaptığı incelemede 2 çocuğun yaşamını yitirdiği patlamaya PKK’lıların araziye yerleştirdiği el yapımı bir bombanın neden olduğu belirlendi. Yetkililer, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü de kaydetti.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2008 Cuma 16:07:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?