3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

2 PKK'lı serbest bırakıldı

PKK'lı terörist Feyman Hüseyin'in isteği üzerine örgütün kamplarında kendisini doktor olarak tanıtan ve yaralı teröristlerin tedavisini yapan eski hasta bakıcısı ve sevgilisi 'Etkin pişmanlık yasası'ndan faydalanarak serbest bırakıldı.


Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık F.G. ve M.G. hazır bulundu. Mahkeme heyetinden söz alan F.G., işsiz olduğu için terör örgütüne 2006 yılında katıldığını ve 2007 yılında da kaçarak KDP'ye sığındığını söyledi. Kuzey Irak'taki örgüt kamplarında askeri ve siyasi eğitim aldığını da ifade eden F.G., "Örgüte yeni katılan M.G.'ye aşık oldum. Aramızda duygusal bağ oluştu. Örgütten birlikte kaçtık" dedi.
Elazığ Fırat Üniversitesi (FÜ) Hastanesi Acil Servisi'nde 1999-2001 yılları arasında hasta bakıcısı olarak çalıştığını söyleyen F.G., "Askere gidip geldikten sonra işsiz kaldım. Yaşadığım sıkıntılar nedeniyle PKK terör örgütüne katıldım. Benim sağlık hizmetleri konusunda tecrübem olduğundan, beni sağlık ile ilgili birimlerde çalıştırdılar. Bulunduğum bölüme, yaralanan örgüt mensupları getiriliyordu. Bir kısmı tedavi için Erbil'deki hastanelere nakil olarak gitmek istiyordu. Tedavi düzeyi kampta yeterli değildi. Zap ana karargah sorumlusu Bahoz kod adlı Feyman Hüseyin beni çağırdı ve 'Sen kendini bundan sonra doktor olarak tanıtacaksın. Mümkün olduğu kadar tedaviyi kampta sonuçlandıracaksın. Hastaneye sevk büyük masraflara neden oluyor' deyince, ben de kendimi doktor olarak tanıttım" şeklinde konuştu.
Mahkeme heyeti verdiği kısa bir aranın ardından sanıklar F.G. ile M.G.'nin gönüllü olarak PKK terör örgütünden kaçarak güvenlik güçlerine teslim olduğu gerekçesiyle TCK'nın 221. Maddesi'ni kapsayan 'Etkin Pişmanlık Yasası'ndan serbest bıraktı.

..
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 03:06:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?