3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

200 aileye meyve bahçesi

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kaymakamı Veysel Beyru, ilçedeki evleri tek tek gezerek yoksulluk haritası çıkardı. Kaymakam, hazırladığı proje ile 200 yoksul aileye 10'ar dönümlük meyve bahçesi kurdu.

Yıllardır boş duran arazide kurulan meyve bahçeleri kura çekilerek işsiz ailelere teslim edilecek. Yoksul aileleri tespit eden kaymakamlık, ilçe merkezinde üç bölgede bulunan toplam 2 bin 500 dönüm Hazine arazisini istihdam amaçlı kullanmak için Maliye Bakanlığı'na bildirdi.

Bakanlıktan olumlu sonuç gelince, araziler ilçede kurulan tarımsal kalkınma kooperatifine 10 yıllığına kiralandı. Silvan Tarım Müdürlüğü de projenin eğitim çalışmalarını üstlendi. Önceden tespit edilen 200 yoksul aile meyvecilik kurslarına alındı ve sertifika verildi. Meyve bahçelerindeki çalışmalarda da son aşamaya gelindi. Eşit şekilde parsellenen arazinin bir kısmına meyve fidanları dikildi. Çevre düzenlemesi yapılan meyve bahçeleri iki hafta sonra kurayla sahiplerine verilecek.

Silvan Kaymakamı Veysel Beyru, tamamen istihdam alanı oluşturmak için böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. "Amacımız fakir ve yardıma muhtaç 200 aileye meyve bahçesi kurarak geçimlerini sağlamayı temin etmek." diyen Beyru, proje ile Silvan'ın Güneydoğu'nun meyve merkezi olacağını kaydetti. Meyve bahçelerinin kurulacağı Hazine arazilerinde yapılan araştırmalar ve toprak tahlil sonuçlarında bu toprakların meyve yetiştiriciliğine uygun olduğunu anlatan Beyru şu bilgileri verdi: "Seçilen vatandaşlarımıza 3 yıl boyunca danışmanlık hizmeti vereceğiz. Bunun için her kooperatife bir ziraat mühendisi görevlendirdik. Bahçelerde elma, kiraz, şeftali, kayısı, antepfıstığı, badem ve üzüm yetiştirilecek

Zaman
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 15:02:21
Güncelleme :3 Kasım 2008 Pazartesi 15:06:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?