3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

29 iş kontenjanına 600 başvuru

Eğitimli genç işsizlerin yoğun olduğu Diyarbakır'da Adliye Sarayı'na alınacak 29 katip için 600 kişi başvurunca sınavda beceriden çok rekabet öne çıktı.

Çalışabilecek her 3 kişiden 2'sinin işsiz olduğu Diyarbakır'da işsizlik ordusuna her geçen gün yenileri ekleniyor. Adliye Sarayı'na sözleşmeli memur alınacağı bilgisini alan Diyarbakırlı gençler sabahın erken saatlerinde sınavın yapılacağı merkeze akın ettiler. 29 katibin sınavla alınacağı Adliye Sarayı'na çoğunluğu kadın tam 600 kişi başvurdu. Aranan memur adaylarına lise veya üniversite mezunu olma şartı koşulurken Kamu Personeli Seçme Sınavlarından birinden (KPSS) birinden 70 puan üzeri almış olmak da zorunlu kılındı. Katip adaylarının sınavda 3 dakika içerisinde 90 kelime yazmaları gerekince bazı adaylar yanlarında getirdikleri klavyeler ile son dakikaya kadar alıştırma yaptılar. 29 kişilik zabıt katipliği alımı için yapılan sınava 600 kişi başvururken, yetkililer, yazılı sınavı kazanan adayların daha sonra mülakata alınacağını bildirdiler.

Yoğun başvuru üzerine her 20 adaydan birinin memur olacağı sınavda bazı adaylar umutlu olduklarını ifade ederken kimi adaylar ise şanslarını denediklerini ancak umutlu olmadıklarını söylediler.

.
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2008 Cumartesi 16:11:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kaan yalçın IP: 88.227.224.xxx Tarih : 20.09.2008 10:50:41

kelimenin tam anlamıyle rezalet daha nereye kadar bu düzemsizlik bu adaletizlik bu şehir insanı bunaltıyor artık bazılarının işine geliyor ki arkalarıuna yaslanmışlar bu olanların ceplerine ne kadar rayuaş koyacaklarının hesabı içerisinde vurgundean vurguna koşuyorlar oysaki bu insanin ve bu günahsız milletin ahı okadar büyükki yarın oyüce mahkemede kendilerini nasıl savunacaklar onu merak ediyorum bekleyin nasıl sa hiçbirşey kaybolmuyorya sürün sefanızı