3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

3 ayda 72 bin kişi SSK'lı oldu

Diyarbakır İl Sosyal Güvenlik Müdürü Yasemin Özkarataş, ilde 2008 yılında Mart ayının sonuna kadar 71 bin 966 kişinin SSK'lı olduğunu belirterek, "Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışan işçilerin işveren payını yüzde yüz devlet karşılıyor" dedi.

Diyarbakır'da, Sosyal Güvenlik Yasası'nın mevcut halinden yararlanmak isteyenler Sosyal Güvenlik İl Kurumu'na akın ederken, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Yasemin Özkarataş, Mart ayının sonuna kadar 71 bin 966 kişinin SSK'lı olduğunu söyledi.

Özkarataş, "Vatandaşların sosyal güvenlik bilincine sahip olmaları gerekir. Sosyal güvenlik sadece sağlıkla olmaz. Vatandaşlarımızın, herhangi bir yerde çalışıyorsa mutlaka sigortalı olması gerekir. Eğer işveren tarafından sigortaları yapılmıyorsa bize mutlaka şikayette bulunması gerekir. Aksi taktirde başlarına bir kaza geldiği taktirde iş işten geçmiş olacak. Biz de bu konuda gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz. Denetimlerimizi sıklaştırmış durumdayız. Sık sık denetimler yapıyoruz. Eğer işveren çalışanının sigortasını yapmıyorsa bu durum işverene çok büyük maddi kayıplar verecektir" dedi.
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ'NDE ÇALIŞAN İŞÇİLERİN İŞVEREN PAYINI YÜZDE YÜZ DEVLET KARŞILIYOR

Sosyal Güvenlik İl Müdürü Yasemin Özkarataş, Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışan işçilerin işveren payının yüzde yüzünün devletin karşıladığını ifade ederek, "Bizim de düzenlediğimiz etkinlikler var. Mesela işverenlere her ay boyunca plaketler veriyoruz. Geçen ay kutladığımız 'Sosyal Güvenlik Kurumu Haftası'nda sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek plaketler verdik. Her zaman işçilerin hakkını veren işverenin yanındayız" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2008 Salı 14:04:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?