3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

3 kişiyi öldüren caniye 3 kez müebbet

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde evine misafir olduğu ev sahibini gasp ederek 3 kişiyi öldürdükten sonra evi ateşe vermek isteyen sanık 3 kez müebbet hapis ile toplam 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanık Mehmet Simpil ile sanık ve müşteki avukatları hazır bulundu. İddia makamı sanığın önceki celselerde defalarca esastan savunma yaptığı için kararın verilmesini isteyerek mütalaasını sundu. Savcı mütalaasında, Mehmet Simpil'in, Silvan ilçesinde, bir şahsa ait silahı aldıktan sonra köydeki Süleyman Turan'ın evine misafir olarak gittiği belirtilerek şu bilgilere yer verildi:

''Ev sahibinden borç para isteyen Mehmet Simpil, Süleyman Turan'dan 'Param yok' yanıtını aldı. Ev sahibinden ısrarla olumsuz cevap alan Mehmet Simpil, belindeki silahı çıkararak Süleyman Turan'ı öldürdükten sonra, parasını almaya karar verdi. Mehmet Simpil odada bulunan evin hanımı Emine Turan'ın silah sesi üzerine içeriye girmesi üzerine Emine Turan'a da ateş ederek öldürdü. Daha sonra evin başka bir misafiri olan ve odada uyuyan P.G. kaçmak istedi. Ancak Mehmet Simpil, küçük yaştaki P.G.'yi kovalayarak yakalayıp boynuna doladığı iple öldürdü.''


Savcı mütalaasında, sanık Simpil'in, Süleyman Turan'a ait paraları aldıktan sonra, odanın kapısını kilitleyip gaz lambasıyla perdeleri tutuşturarak, evde yangın çıkardığını ve delilleri yok etmeye çalıştığını vurguladı. Ancak defalarca yangın çıkarmaya çalışan sanık Simpil lambasındaki gazın bitmesi üzerine olay yerinden kaçtı. Jandarmanın evde yaptığı incelemede, 2 adet mermi çekirdeği ele geçirildi. Evde yapılan araştırmada, su bardağı üzerinde Mehmet Simpil'in parmak izinin bulunduğu tespit edildi.


Mütalaada sanığın, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) eyleme uyan maddelerince cezalandırılması talep edildi.


Mahkemeden söz alan Mehmet Simpil, kararın uzatılmasını ve gerçek yaşının belirlenmesi için kemik tespitin yapılmasını talep etti.


Mahkeme heyeti kısa bir aradan sonra, sanık Mehmet Simpil'in yağma suçunu işlemek için Süleyman Turan'ı ve Emine Turan ile P.G.'yi öldürmek suçlarından TCK'nın 82/1-h maddesi gereğince 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.


Sanık Mehmet Simpil'in duruşmalarda suçunu ikrarı ve duruşmalardaki davranışlarını dikkate alan mahkeme, cezayı 3 kez müebbet hapse indirdi.
Mahkeme ayrıca, sanık Simpil'i geceleyin silahla konuttan yağma suçunu işlediği için TCK'nın 149/1 maddesi uyarınca 15 yıl, ruhsatsız silah bulundurmak suçundan 1 yıl olmak üzere toplam 16 yıl hapis cezasına çarptırdı.

 

..
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2008 Pazar 16:50:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
BAGER IP: 88.247.65.xxx Tarih : 1.07.2008 09:05:32

BU CEZA ONA AZDIR ÇIKINCA NE MALUM YİNE YAPMAYACAĞI ONUN GİBİ KATİLLERİN ÖMÜRBOYU HAPİSTE KALMALARI LAZIM