3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

3 mahalle evi daha açılıyor

Diyarbakır'ın merkez Bağlar Belediyesi, Kaynertepe, 5 Nisan ve Yunus Emre mahallelerinde çok amaçlı mahalle evleri kuruyor.

Sosyal çalışmalara ağırlık veren Bağlar Belediyesi, Kaynertepe, 5 Nisan ve Yunus Emre mahallelerinde çok amaçlı kullanılabilen mahalle evleri yapıyor.

Yapımı tamamlanan Yunus Emre Mahalle Evi, önümüzdeki hafta hizmete girecek. Yaklaşık 4 bin metrekare alan üzerinde kurulan Yunus Emre Mahalle Evi'nde, eğitim sınıfları, muhtar bürosu, çok amaçlı salon, park ve çocuklar için oyun alanları yer alıyor. Mahalle evlerini gezerek çalışmaları inceleyen Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler, sosyal çalışmalara büyük önem verdiklerini söyledi. Yaptıkları mahalle evlerinde birçok sosyal çalışmanın bir arada yürütülebileceğine dikkati çeken Özsökmenler, "Daha önce çocuklar için Eğitim Destek Evi, kadınlar için de Kardelen Kadın Evi'ni açmıştık. Bu iki yere büyük bir talep vardı. Yaptığımız mahalle evleri sayesinde kadın ve çocuklara yönelik hizmetleri tüm mahallelere yayma olanağı bulacağız. Eğitim sınıflarımızdan hem kadınlar hem çocuklar yararlanabilecek. Çocuklarımız parklarda güvenli bir şekilde oynayabilecek. Muhtarlarımız için bir yer olacak. Ayrıca mahalle meclisleri, mahallenin ortak sorunlarını buralarda görüşerek çözebilecek. Mahalle evleri, mahallelinin bir araya gelebileceği mekanlar olacak ve halkımıza birçok açıdan kolaylık sağlayacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2008 Perşembe 13:39:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?