3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

3 Ocak'taki korkunç gerçek!

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, bombalı saldırının ardından düzenlenen operasyonda, başka bir saldırıda kullanılmak üzere hazırlanmış bomba düzeneğinin ele geçirildiğini söyledi.Mutlu, ''Böylece başka bir facia da önlenmiş oldu'' dedi.

Vali Mutlu, düzenlediği basın toplantısında, kentte 3 Ocak tarihinde askeri servis aracına yönelik düzenlenen saldırının ardından gerçekleştirilen operasyon hakkında bilgi verdi.

Sivil plakalı askeri personel taşıyan otobüsün geçişi sırasında, daha önceden özel bir dershane önündeki yola park edilen ve içine patlayıcı madde yerleştirilen aracın uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 6 kişinin öldüğünü, 67 kişinin de yaralandığını belirten Vali Mutlu, ölenlerden 5'inin öğrenci olduğunu söyledi.

Operasyonda, başka bir olay için hazırlanmış bomba düzeneğinin de ele geçirildiğini belirten Mutlu, ''Başka bir eylemde kullanılmak üzere hazırlanmış bomba düzeneği ele geçirilerek başka bir facia önlenmiş oldu. Eylem için her türlü istihbarat çalışması yapılmış, sadece talimat beklenilen ve eylemde kullanılmak için hazırlanmış bomba ve bu bombaya ait düzenekler imha edilmiştir. Ayrıca 5 Aralık 2007 günü Huzur Polis Merkez Amirliği'ne yapılan el bombalı saldırı eylemi de aydınlatılmış oldu'' dedi.

Saldırıda yaşamını yitirenler arasındaki tek kızın öğrenci Melek İpek olduğunu hatırlatan Mutlu, ''Operasyonun ismi Melek. 6 yurttaşımızdan 5 tanesi öğrenciydi. Bunlardan bir tanesi kız çocuğumuz. Onun adına ithafen, ancak bu saldırıda hayatını yitirmiş olan diğer vatandaşlarımızın, çocuklarımızın adına operasyonun ismi Melek olarak kondu''diye konuştu.

HASAR BEDELLERİ ÖDENECEK

Saldırıda 5 aracın yanarak kullanılmaz hale geldiğini, 25 araç, 5 apartman ve 14 iş yerinde maddi hasar oluştuğunu ifade eden Mutlu, maddi hasarlarla ilgili olay sonrasında 5 komisyon oluşturulduğunu belirtti. Mutlu, ''Hasar tespiti
tamamlanmış, bedellerin ödenmesine en kısa sürede geçilecek'' dedi.

Mutlu, saldırıyı gerçekleştiren kişilerin tespiti ve yakalanmalarına yönelik operasyonun Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde emniyet müdürlüğünce, istihbari, teknik kriminal çalışmalar ve vatandaşlardan gelen
ihbarlar doğrultusunda gerçekleştiğini kaydetti.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Mutlu, operasyonlarda, terör örgütünün yurt dışında bulunan kamplarında bomba yapımı, suikast ve sabotaj eğitimi aldıktan sonra sansasyonel eylemler gerçekleştirmek üzere Diyarbakır'a gönderilen örgüt mensupları ile bunlara yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen 9 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Vali Mutlu, yakalanan 8 kişinin adliyeye sevk edildiğini, bir kişinin sorgusunun sürdüğünü belirtti.

Vali Mutlu, yakalanan kişilerin üzerinde ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, hazır halde 2 bomba, 2 kilo 815 gram TNT patlayıcı, bir el bombası, bomba yapımında kullanılan malzeme ve elektronik devreler, 2 elektrikli fünye,
bir Glock marka tabanca, 51 dolu fişek ve bir şarjör, bir dizüstü bilgisayar, 5 hard disk, kamera kasetleri ve CD'ler, cep telefonları ve sim kartları, hafıza kartları, terör örgütü elebaşına ait bir poster, 2 sahte nüfus cüzdanı, 8 kilo
gram esrar, çok örgütsel dokümanın da ele geçirildiğini bildirdi.

AA-İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2008 Cuma 17:29:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?