3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

3 terörist serbest bırakıldı

Terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarından kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan 1'i kadın 3 terörist çıkarıldığı mahkemece Türk Ceza Kanunu'nun Etkin Pişmanlık Yasası'ndan yararlandırılarak serbest bırakıldı.

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmalarda terörist F.A., İstanbul'da inşaat işçisi olarak çalıştığı sırada amcasıyla tartışması sonucu örgüte katılmaya karar verdiğini söyledi. Kaçakçıların kendisini Van'dan İran'a geçirdiğini anlatan PKK'lı terörist F.A., Irak'taki terör kamplarında askeri ve siyasi eğitim aldığını ancak örgütün iç yüzünü gördükten sonra 2008 Mart ayında örgütten kaçarak önce Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) peşmergelerine sonra da güvenlik güçlerine teslim olduğunu söyledi.

PKK'lı terörist C.B. de savunmasında, borçları yüzünden 2005 yılında örgüte katıldığını belirterek ailesinde PKK terör örgütü tarafından şehit edilen korucuların olduğunu söyledi. Terörist C.B., cep telefonuyla konuştuğu annesinin "Yolun yanlış. Ailemizde şehitler var, geri dön" demesi üzerine kaçmaya karar verdiğini anlattı. Kuzey Irak'taki PKK kamplarında askeri ve siyasi eğitim alan kadın terörist G.K. ise, örgütün iç yüzünü gördükten sonra kaçarak güvenlik güçlerine teslim olduğunu söyledi.

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada mahkeme heyeti; teröristler C.B., G.K ile F.A.'nın güvenlik güçlerine yönelik eylemlerinin bulunmadığı ve gönüllü olarak teslim oldukları için 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 221/2. maddesi gereğince haklarında ceza verilmesine yer olmadığına hükmederek, sanıkların serbest bırakılmasına karar verdi.

.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 16:04:45
Güncelleme :18 Haziran 2008 Çarşamba 16:18:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?