3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

30 bin tonluk su deposu yapılıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, kentin su kapasitesini artıracak 15'er bin tonluk iki depo yapıyor.

Depo çalışmalarının bir ay sonra tamamlanması hedeflenirken içme suyu rezervine çok büyük katkı sağlayacak toplam 30 bin tonluk depolar sayesinde, su arızaları sırasında kesintilerin önüne geçilmiş olacak.

Televizyon vericilerinin bulunduğu Talaytepe'deki iki ayrı içme suyu deposunda aralıksız devam eden çalışmanın 1 ay sonra tamamlanması hedefleniyor. Çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini belirten DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı, Talaytepe su depolarının çok önemli olduğunu ifade etti. Kentin önemli bir açığını kapatacağını belirten Sarı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Talaytepe 4-2 deposu içme suyu depolarımızdan birisidir. Hacmi 15 bin tondur. İzolasyonunu tamamladığımızda bir ay içerisinde kente 15 bin tonluk bir rezerv daha kazandırmış olacağız. Yine bu depomuzun hemen 300 metre yakınında 5-2 depomuz var. O da 15 bin tonluk depodur. İki adet 5 bin topluk depolarımız da var. Hedefimiz bunları tamamladığımızda kentimize 40 bin tonluk rezerv kazandırmış olacağız. Bunun anlamı şudur; su arızalarında kente abonelerimize bu arızayı hissettirmeden gidermektir. Bu depolarımız hizmete girdiğinde arızalarımızı da rahatlıkla onarabileceğiz."

İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 12:04:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?