3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

31 provakatörün sorgusu sürüyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır gezisi sırasında, PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın İmralı Cezaevi'nde kötü muamele gördüğü iddiasını bahane edip yasadışı gösteri yapan ve kenti adeta savaş alanına çeviren 31 göstericinin sorgusu sürüyor. Kentte hayat normale dönerken DTP Milletvekilleri bugün Diyarbakır'da toplanma kararı aldı.

Kepenk kapatma eyleminin yapıldığı Diyarbakır'da Başbakan Erdoğan'ın gezisi boyunca kentin farklı noktalarında yasa dışı gösteri yaptıkları, sokakları ateşe verdikleri ve polise taşlı saldırıda bulundukları öne sürülen 31 gösterici gözaltına alındı. Sokakları adeta savaş alanına çeviren göstericileri yakalamak için harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, olayların meydana geldiği yerlerde ve sonrasında gece yapılan ev baskınlarında olaylara karıştığı öne sürülen 31 kişiyi yakaladı. Polis kamerasında tespit edilen yüzü maskeli göstericilerin emniyetteki sorgusu sürüyor.

DİYARBAKIR'DA HAYAT NORMALE DÖNÜYOR

Diyarbakır'da dün gündüz başlayan ve gece geç saatlere kadar süren olaylarda bazı göstericiler polis araçları ve kamu binalarına molotof kokteylli saldırı yaptı. Çıkan olaylarda can kaybı yaşanmazken kentteki olaylar gece saatlerinde normale döndü. Dün kepenk kapatma eyleminin yapıldığı Diyarbakır'da ise esnaf 24 saat sonra bugün işyerlerini açtı. Kente hayat normale dönerken polis çıkabilecek olaylara karşı tedbiri elden bırakmıyor. Kentin farklı noktalarında yüzlerce polis hazır bekletiliyor.

DTP DİYARBAKIR'DA TOPLANIYOR

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun birçok kentinde son 2 günden bu yana çıkan olaylar üzerine DTP bugün Diyarbakır'da toplanma kararı aldı. DTP Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve parti yöneticileri İmralı Cezaevi'nde tutuklu bulunan PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile ilgili basın açıklaması yapacak.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 10:54:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?