3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

35 kadın setifikasını aldı

Kayapınar Belediyesi Eğitim Destek ve Kültür Evi bünyesinde açılan okuma yazma kurslarını bitiren 35 kadına sertifikaları düzenlenen bir törenle verildi.

Kayapınar Belediyesi ile AÇEV tarafından ortaklaşa düzenlenen okuma yazma kurslarını başarıyla tamamlayan 35 kadına sertifikaları verildi.

Ekin Parkı Kadın Eğitim Merkezi'nde düzenlenen sertifika törenine Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin ile belediye meclis üyeleri katıldı. Törende konuşan Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin belediye hizmetlerinin halka etkin olarak ulaşması çabası içinde olduklarını belirterek, "Bir yandan belediye hizmetlerini yürütürken, diğer yandan sosyal belediyecilik anlayışını yaşama geçirmeye çalışıyoruz. Bölgede yaşanan yoğun göçle Diyarbakır büyümektedir. Bu kursların temel hedefi kadınların günlük yaşamda karşılaştıkları sorunların ortadan kaldırılmasıdır. Okuma ve yazması olmayan kadınlar günlük yaşamda zorluklar yaşıyorlar. Okuma ve yazmayı öğrenmek sizlerin günlük yaşamınızı da kolaylaştıracaktır" dedi.

Karatekin'in konuşmasının ardından, okuma yazma kursunu tamamlayan 35 kadına sertifikaları verildi. Kayapınar Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren 3 Eğitim Destek Kültür Evi'nde bugüne kadar açılan 7 kursa toplam 128 kadın katıldı. Bunlardan 120'si okuma yazma kursunu başarıyla bitirdi. Sertifikalarını alan kadınlar, ikici basamak kursunu tamamlayanlar ilköğretim diploması alacaklar.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 17:03:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?