3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

35 kişi 'Tuzak'a düştü

Şırnak Emniyet Müdürlüğü ekipleri, eş zamanlı olarak 4 ayrı noktada yaptıkları operasyonlarda, suç örgütü kurmak suçunu işledikleri iddiasıyla aranan 35 kişiyi yakalarken bu kişilerle birlikte Hint keneviri ile uyuşturucu madde ele geçirdi.


Şırnak Emniyet Müdürlüğü tarafından uzun zamandır takip edilen ve suç örgütü kurdukları tespit edilen 36 kişi için Şırnak, Cizre, Silopi ve Diyarbakır ilinde eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi.

Düzenlenen operasyonla ilgili açıklama yapan Şırnak Emniyet Müdürü Salih Gökalp, suç örgütü kurmak ve suç işlemek amacıyla kurulan bir örgütün üyelerini yakaladıklarını belirterek, "Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce Mart 2008 tarihinde çalışmalarına başlanan 'Tuzak' (K)
planlı operasyonu, 2 Haziran 2008 günü Şırnak il merkezi, Cizre ve Silopi ilçeleri ile Diyarbakır ilinde eş zamanlı olarak yapılan operasyonel çalışmalarla son bulmuştur. Yapılan planlı çalışmada toplam 36 şahıs tespit edilmiş olup; bunlardan 35 şahıs yakalanmış ve 1 şahsın firari olarak aranmasına devam edilmektedir. Şırnak il merkezinde 23, Cizre ilçesinde 5, Silopi ilçesinde 4 ve Diyarbakır ilinde 3 olmak üzere, toplam 35 şüpheli şahıs hakkında suç işlemek için örgüt kurmak, suç işlemek için kurulan örgüte üye olmak, uyuşturucu madde satmak, uyuşturucu madde ticaretine aracılık yapmak ve uyuşturucu madde kullanmak suçlarından işlem yapılmıştır. 11 şahıs tutuklanmış olup, toplam 1 kilo 76 gram esrar maddesi, 294 gram hint keneviri bitkisi tohumu, 363 kök hint keneviri bitkisi, 27 adet cep telefonu, 38 adet sim kart, 10 adet hafıza kartı, 3 adet bilgisayar, 1adet USB bellek, 194 adet bilgisayar CD'si ve 3 adet video kaset ele geçirilmiştir" dedi.

..
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2008 Cuma 18:29:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?