3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

36 çocuk eğitime kazandırıldı

Ergani ilçesinde 36 çocuk eğitime kazandırıldı. Kaymakam Enver Ünlü, yaşları 7 ile 15 arasında değişen öğrencilerin eğitim gördüğü Ahmetli İlköğretim Okulu'na giderek öğrencileri ziyaret etti.

Diyarbakır'ın Ergani ilçesine bağlı Morkoyun köyü Hor Mezrası'nda 24'ü erkek, 12'si kız olmak üzere 36 öğrenci eğitime kazandırıldı. Göçebe hayatı yaşadıkları için eğitim ve öğretimden yoksun kalan çocukları eğitime kazandıran Kaymakam Enver Ünlü, öğrencilerin devamsızlık yapmayarak okuma-yazma öğrendiklerini görünce duygulanarak, "Diktiğimiz fidanlar yeşerdi" diye konuştu.

KAYMAKAM SÖZÜNÜ TUTTU
Ergani Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı'nın desteğiyle yürütülen ortak çalışma kapsamında yaklaşık 2 ay önce Hor mezrasına giderek 36 çocuğu eğitime kazandıran ve Ahmetli Köyü İlköğretim Okulu'na kaydeden Kaymakam Ünlü, Ahmetli İlköğretim Okulu'nda öğrencilerle görüştü. Kaymakam Ünlü, 2 ay önce kendisinden Fenerbahçe forması isteyen 14 yaşındaki Basri Ürü'ye Fenerbahçe forması hediye etti. Kaymakam Ünlü'den aldığı Fenerbahçe formasıyla mutlu olan küçük Basri, büyüyünce
öğretmen olmak istediğini söyledi.

SU ŞEBEKESİ TAMAMLANMAK ÜZERE, SIRA OKULDA
Göçebe hayatı yaşayan, suyu olmayan ve düşük voltaj nedeniyle elektrik sorunu yaşayan Hor mezrasına verdiği su sözünü tutan Kaymakam Enver Ünlü, çalışmaları devam eden su şebekesinin 15 gün içinde tamamlanarak mezranın içme suyuna kavuşacağını belirtti. Düşük voltaj nedeniyle yaşanan elektrik sorununu da kısa zamanda halledileceğini ifade eden Kaymakam Ünlü, en büyük hedefinin bu yaz ayında Hor mezrasına bir okul yaptırmak olduğunu söyledi. Okulların tatile girmesiyle birlikte inşaatına başlanacak okul binasının tamamlanarak gelecek öğretim yılına yetiştirmeyi düşündüğünü ifade eden Ünlü, Hor mezrasından taşımalı eğitimle Ahmetli İlköğretim Okulu'na gelerek eğitim gören bu çocukların eğitimlerini kendi mezralarında sürdüreceklerinin müjdesini verdi.

GEREKİRSE KÖY KÖY DOLAŞIP KIZ ÖĞRENCİLERİ OKULA KAZANDIRACAĞIZ
Eğitime destek amacıyla Ahmetli ve Bereketli köy okullarını ziyaret ederek bu okullara projeksiyon cihazı hediye eden Ergani Kaymakamı Enver Ünlü, köylü vatandaşların özellikle kız çocuklarını okula gönderme konusunda zorluk çıkardıklarından yakınırken, "Görevli arkadaşlarımız köyleri dolaşarak okula gitmeyen çocukları eğitime kazandırmak için büyük gayret gösteriyorlar. Maalesef bazı aileler özellikle kız çocuklarını okula göndermemekte ısrarcı davranıyorlarmış. Gerekirse kendim köy köy dolaşarak ailelerle görüşüp okula gitmeyen çocukları eğitime kazandıracağım" dedi.

.
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2008 Cuma 16:48:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?