3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

37 kiloluk dev karpuz

Çınar ilçesinde bu yıl ilk kez 37 kilogram karpuz yetiştirildi. 37 kilogramlık dev karpuz elde eden çiftçi İbrahim Ölmez karpuzu Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven'e hediye etti.

Çınar ilçesine bağlı Şükürlü köyünde 15 yıldan bu yana çiftçilik yapan İbrahim Ölmez, ilçenin en büyük karpuzunu yetiştirdi. Arpadan sonra ikinci olarak ektiği karpuz tarlasında 37 kilogramlık dev karpuz elde eden çiftçi Ölmez kucağına aldığı karpuzu Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven'e hediye etti. Çınar'da ilk kez kendisinin ikinci ürün olarak karpuz yetiştiriciliğini başlattığını belirten Ölmez, "İkinci üründen olumlu sonuç aldık. Bu yıl ilçede yetiştirdiğimiz 37 kiloluk en büyük karpuzu, başarılı çalışmaları ile her zaman takdir ettiğimiz Kaymakamımız Hasan Tanrıseven'e takdim etmeyi uygun gördük. Çınarlılar olarak her zaman halkla iç içe olan Kaymakamımızdan son derece memnunuz" dedi.

Dev karpuz karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Çınar Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ise ilçede modern yöntemlerle çiftçilik yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 17:09:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?