3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

4.5 yıl sonra gelen ikiz tüp bebekler

Diyarbakır'da 4.5 yıllık çocuk hasreti çeken Akgündüz çifti ikiz tüp bebek sahibi oldu.

Akgündüz çifti 4.5 yıl aradan sonra sağlıklı ikiz bebek sahibi oldukları için mutlu olduklarını söyledi.

Diyarbakır'da Özel Veni Vidi Hastanesi Tüp Bebek Merkezi'ne başvuran Metin ve Gülhan Akgündüz çifti 4.5 yıl sonra bebek özlemini giderdi. Sağlıklı ikiz bebek dünyaya getiren Gülhan Akgündüz'ün mutlu olduğu gözlerden kaçmazken baba Metin Akgündüz, İkiz bebek sahibi olduğu için mutlu olduğunu belirterek, "Tüp bebekle oldu ama çok güzel bir duygu. Allah herkese nasip etsin. Baba olmak da güzel bir şey, çocuğumuz olmadan önce hayat boş gibiydi. Ama şimdi hayatımıza yeni bir heyecan katıldı" diye konuştu.

Özel Veni Vidi Hastanesi Tüp Bebek Merkezi sorumlu hekimi Op.Dr. Ali Arman, Akgündüz çiftinin birçok tedaviye rağmen bir sonuç alamadıklarını belirterek, "Merkezimize başvuran Akgündüz çifti 4.5 yıl içinde birçok tedaviye rağmen bir sonuç alamamış. Burada merkezimizde tüp bebek uygulandı ve ikiz gebelik özenle takip edilerek sağlıklı doğum gerçekleştirildi. Bebeklerin sağlıklı olmasının nedeni embriyoların ayırt edilerek sağlıklı embriyoların rahim içine yerleştirildiğinden dolayı bu sağlığın birazda buradan geldiği gözlenmektedir. İleri ki yıllarda hiç gebelik ve kısırlık sorunu olmayan çiftlerin de tüp bebek merkezlerine, en azından daha büyük oranda sağlıklı bebek elde etmek niyetiyle başvuracaklarına inanıyoruz" dedi.

Op.Dr. Ali Arman, kısırlığın sigara, genetik yapı, kimyasal ortamlarda fazla bulunmak ve çalışma gibi nedenleri olduğunu belirterek, "Tüplerin tıkalı olması, yumurtaların düşük kapasiteli olması ilk sıralarda yer almaktadır. Bunları kist oluşumları ve vajinal enfeksiyonlar izlemektedir. Özellikle bölgede uygunsuz şartlarda banyo yapmanın sebep olduğu vajinal enfeksiyonlar yumurtalık kanallarının kapanması, kısırlık sebepleri arasında yer alıyor. Ayrıca kadınlar enfeksiyonel hastalıklara yakalanması halinde hekime geç başvuruyorlar. Düzenli tedavi olmuyorlar. Bu nedenle bu vajinal enfeksiyonlar ilerliyor ve kısırlığın nedenlerinden birini oluşturuyor. Her hasta ile tek tek ilgilenerek ayrı tedaviyi uyguluyoruz. Merkezimiz Avrupa'da kullanılan tıbbi cihazlarla donatılmış olup, bu merkez sayesinde bölgedeki hastaların çoğu artık çocuk sahibi olmak için diğer illerdeki merkezlere gitmesine gerek kalmıyor. Bu da hastaları büyük bir maddi ve manevi külfetten kurtarıyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin ilk tüp bebek merkezi olarak açıldık. Merkezimize şimdiye kadar gelen 360 hastadan 155'inde gebelik oluşmuştur'' ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2008 Pazar 10:15:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?