3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

4 YTL'ye polis taşladılar

PKK propagandası yapan ve polisi taşlayan çocuklar, bunun için bazı kişilerin kendilerine 4 YTL verdiğini söylediler. Yaptıklarından pişman olacak çocuklar, “100 bin YTL bile verseler bir daha yapmayız” dediler

TSK’NIN Kuzey Irak’ta bulunan PKK kamplarına yönelik düzenlediği sınır ötesi kara harekatını protesto etmek için Demokratik Toplum Partisi tarafından 25 Şubat’ta Diyarbakır’da yürüyüş düzenlenmişti. Yapılan basın açıklamasının ardından bir market ve polis panzerlerine taş atarak saldıran çocuklardan 2’si tutuklandı. Yakalanan çocuklar, davayı yürüten hakim ve savcıya, tanımadıkları bir grubun kendilerine 4 YTL verip polisi taşlamalarını istediklerini belirterek, pişman olduklarını söylediler.

“Pişmanız bir daha yapmayız”

Diyarbakır’da 25 Şubat’ta düzenlenen DTP mitinginden sonra polis, panzerlerini taşlayanlardan 4’ü çocuk 17 zanlı, geçen Cuma günü Adliye’ye sevk edildi. Nöbetçi savcı tarafından ifadeleri alınan 12 zanlı tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Sevk edildikleri mahkemece 2’si çocuk 5 zanlı serbest bırakıldı. Mahkeme tarafından ifadeleri alınan 2’si çocuk 12 zanlı ise polise taş atmak, bölücü PKK örgütünü simgeleyen flama ve elebaşı Abdullah Öcalan’a ait posterleri taşımak, yasa dışı slogan atmak suçlarından tutuklandı.

Polise taş attığı gerekçesiyle tutuklanan 16 yaşındaki C.A., nöbetçi savcı ve mahkemeye verdiği ifadede şunları söyledi, “Polis ve marketi taşlamamız için bazı kişiler bize 4 YTL para verdi. Parkta oturduğumuz sırada kim olduklarını ve neden toplandıklarını bilmediğim kalabalık bir grubun geldiğini gördüm. Merak ederek onların arasına karıştım. Konukevi önüne geldiklerinde onlarla birlikteydim. Burada yapılan konuşmalardan sonra kalabalığın dağılmaya başladığı sırada yanımdaki arkadaşımla birlikte Bağlar beldesine doğru yürüyordum. Bu sırada yanımıza yaklaşan yüzü poşu ile kapalı bir kişi bize, ‘Sen Kürt değil misin? Ne biçim Kürtsünüz?’ diyerek polisleri gösterip taş atmamızı istedi. Ardından bana 4 YTL para verdi. Ben de kaldırım ve cadde kenarındaki elime geçirdiğim taşlarla polisi, polis panzerleri ve araçlarını, daha sonra marketi merkezini taşladım. Sonra bana verilen paranın 3 YTL’sini harcadım, 1 YTL ise halen üzerimdedir. Kısa süre sonra polisler beni yakaladı, çok pişmanım. Bana bundan sonra 100 bin YTL de verseler bir daha, böyle bir şey yapmam.”

Tercüman
Yayın Tarihi : 5 Mart 2008 Çarşamba 08:10:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?