3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

41 kadın daha okuma yazma öğrendi

Diyarbakır'ın Bağlar Belediyesi Kardelen Kadın Evi ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) işbirliğiyle Bağlar Eğitim Destek Evi'nde açılan okuma yazma kursuna katılan 41 kadın, kursu başarıyla tamamlayarak sertifikalarını aldı.

Bağlar Belediyesi Kardelen Kadın Evi ve AÇEV işbirliğiyle, Eğitim Destek Evi'nde açılan 1. Kademe Okuma Yazma Kursu ilk mezunlarını verdi. Kurslara katılan 58 kadından 41'i kursu başarıyla tamamlayarak törenle sertifika almaya hak kazandı.

Törende konuşan Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler, kadınların burada pek çok şey paylaştığını söyledi. Kadınların okuma yazma konusunda çok istekli olduğunu ifade eden Özsökmenler, "Siz yeter ki isteyin. Sizin talepleriniz bizim için emirdir. Bundan sonra da çalışmalarımız devam edecek. Çeşitli kurslar ve etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz. İnanın kadın gücünü birleştirirse, toplumu dönüştürebilir. Esas önemli olan, kadının bu dönüştürme isteğidir" dedi.

AÇEV adına konuşan Aslı Singez ise, kadınların 3 ay boyunca kurslara katılarak okuma yazma öğrenmek için çaba harcadığını belirtti. Singez, "Bugün de okuma yazma belgelerinizi almak üzere geldiniz. Hepinizi tebrik ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum. Çalışmalarından dolayı Kardelen Kadın Evi, Eğitim Destek Evi ve gönüllü öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum" ifadlerini kullandı..

EĞİTİM SEMİNERLERİ VERİLDİ

Eğitim Destek Evi'ndeki kadınlara yönelik çalışmalar hakkında bilgi veren Kardelen Kadın Evi Koordinatörü Çağlar Demirel, kadınların talebi doğrultusunda 16 Ocak'ta açılan okuma yazma kursunun üç ay sürdüğünü söyledi. İki sınıfta toplam 58 kadının kurslara katıldığını, 41 kadının kursu başarıyla tamamladığını belirten Koordinatör Demirel, "Okuma yazma kursuna katılan kadınlar ayrıca iki kez tiyatroya götürüldü. Bu arkadaşlarımıza 3 aylık süre içerisinde, meme kanseri, rahim ağzı kanseri, aile planlaması, üreme sağlığı, katılımcı demokrasi ve kadın hakları, yurttaşlık bilgisi, kadına yönelik şiddetle mücadele yöntemleri ve iletişim gibi konularda eğitim seminerleri verildi" şeklinde konuştu.

Okuma yazma belgesi alan kadınlardan Sadiye Önen, 5 çocuk yetiştirerek üniversiteye gönderdiğini belirtirken, "Ben de artık okuma yazma öğrendim. Çok mutluyum. Kendimi daha önce ezik hissediyordum. Sadece okuma yazma değil, pek çok şey öğrendim. Hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 15:01:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?