3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

410 imama ihtiyaç var

Diyarbakır Müftüsü Ali Melek, camilerde görevlendirmek üzere kadrolu 410 imama ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

İldeki 60 camide din görevlisinin hiç bulunmadığını ifade eden Müftü Melek, "İmamların olmadığı yerleşim yerlerinde din eğitiminde büyük aksaklıklar yaşanıyor" dedi.

Türkiye genelinde 15 bin din görevlisine ihtiyaç duyulduğunu belirten Diyarbakır Müftüsü Ali Melek, "Kentimizde; 173 merkez, 122 ilçe ve köy olmak üzere toplam 295 camide bin 523 imam görev yapıyor. Halen 410 imam açığımız var. Şu anda 60 yerleşim birimimizdeki camilerde hiç görevli yok. Bu, o bölgede yaşayan insanlarımızın din eğitimi için büyük bir eksikliktir. 2008 yılında yapılacak KPSS ile Maliye Bakanlığı'nın sözleşmeli imamlar ile bu sorunu çözeceğine inanıyoruz. Ülkenin birlik ve beraberliği için din önemli bir ihtiyaçtır. Vatandaşların dini problemlerin çözümü noktasında dini bilgileri sağlayan imamlara ise büyük sorumluluklar düşmektedir. Camilerde imamların olmaması dini bilgilerin sağlıksız ulaştırılmasına yol açmaktadır" dedi.

GÖREVLİ İMAMLARA SEVİYE TESPİT SINAVI

Camilerde görevli imamların eğitim durumunu tespit etmek için Diyarbakır Müftülüğü tarafından yapılan 'Hizmetiçi Seviye Tespit Sınavı'nda imamların yüzde 25'i yetersiz bulundu. Kuran-ı Kerim ezberi ve meali soruların ağırlıklı olduğu sınava giren 236 imamdan 59'u 100 puan üzerinden 70 puanın altında kalarak sınavı geçemedi.

Bütün din görevlilerinin sınava alınacağını ifade eden Müftü Melek, "Bu sınavlar ile imamlarımızın din konusunda hangi seviyede olduklarını tespit ediyoruz. Hizmeti 15 yıldan az olan din görevlilerini periyodik aralar ile sınava tabi tutuyoruz. Yapılan sınavlarda din görevlilerin büyük bölümü başarılı olsa da dini konularda birtakım eksiklikleri tespit edildi. Sınavda yetersiz puan alan imamları 5 haftalık yoğunlaştırılmış kursa tabi tutuyoruz" şeklinde konuştu.

Müftü Melek ayrıca, ilahiyat fakültelerinden mezun 25 imamın Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda din kültürü ve ahlak bilgisi dersi verdiğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2008 Salı 16:06:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?