3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

5 bin kişi Sakal-ı Şerif için geldi

Diyarbakır'da Kadir Gecesi'nde ziyarete açılan Sakal-ı Şerif vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Yağmura rağmen 5 bin kişi gece yarısına kadar kuyrukta beklerken, Sakal-ı Şerif'i ziyaret esnasında tekbir getiren bazı vatandaşlar izdihama yol açtı.

Diyarbakır'da Kadir Gecesi münasebetiyle Ulu Camii'nde teravih namazı sonrası Hz. Muhammed'in Sakal-ı Şerif'i ziyarete açıldı. Teravih namazı sonrası cami avlusunda yağmura rağmen binlerce kişi Sakal-ı Şerif'i görmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Zaman zaman izdihamın yaşandığı ziyaret esnasında bazı vatandaşlar cep telefonları ile görüntü alırken binlerce kişi tekbir getirdi. Sağanak yağışa rağmen yoğunluk nedeniyle kadın ziyaretçilere sıra ancak gece yarısı geldi. Erkeklerin ardından Sakal-ı Şerif kadın ziyaretçilere açıldı. Kadir gecesinde Sakal-ı Şerif'i ziyaret ettikleri için mutlu olduklarını söyleyen Ercan Yılmaz isimli vatandaş, "Zor da olsa Sakal-ı Şerif'i ziyaret ettim. Allah herkese nasip etsin" dedi.

Mustafa Demir isimli vatandaş ise, "4 yıldan bu yana her Ramazan sonrası Sakal-ı Şerif'i ziyaret ediyorum. Çok güzel duygular içerisindeyim, bu duyguları hiç bir şeye değiştirmem" diye konuştu.
İzdiham nedeniyle Diyarbakır Müftülüğü görevlileri zaman zaman zor anlar yaşadı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2008 Cumartesi 12:44:48
Güncelleme :27 Eylül 2008 Cumartesi 12:55:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?