3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

5 bin Mehmetçik Diyarbakır'da

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Diyarbakır'ın Kulp,Lice ve Bingöl üçgeninde terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan operasyonlara destek amaçlı 13 adet tank tırlarla operasyon bölgesine sevk edildi.

Doğu ve Güneydoğu'da PKK terör örgütüne yönelik başlatılan hava destekli operasyonlar aralıksız sürerken, Diyarbakır'ın Kulp,Lice ve Bingöl üçgenindeki dağlık arazide büyük operasyon başlatıldı.

İki gün önce terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan operasyon genişletilerek sürüyor. Bingöl-Lice-Kulp üçgeninde başlatılan operasyona destek için Diyarbakır'dan Lice ilçesine karayoları ile tırlar üzerinde 13 adet tank gönderildi.

Diyarbakır-Bingöl karayolundan geçen geniş tırlara bindirilen tanklar askeri birliklere gönderilirken, seyir halinde olan araçların içindeki vatandaşlar tankları meraklı gözlerle izledi.

Şiddetli sıcak çatışmaların yaşandığı bölgede 5 bin özel eğitimli asker yanısıra çok sayıda geçici köy korucusu katılıyor.

Bölgede yapılan operasyonlarda son bir hafta içerisinde 2 ölü, 2 sağ ve 1 teslim olmak üzere toplam 5 terörist etkisiz hale getirildi.

...
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 18:16:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?