3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

5 ölüm minibüsü nerede?

Diyarbakır’da 5 kişinin ölümüne neden bomba yüklü toplam 5 minibüs için polis alarma geçirildi.

Bölücü terör örgütü PKK’nın Diyarbakır’da gerçekleştirdiği bombalı saldırı sonrası istihbarat çalışmalarına ağırlık veren emniyet yetkililerinin, Kasım 2007 tarihinden beri bombalı araçları aradığı öğrenildi. Örgütün toplam olarak 12 minibüsü çaldıktan sonra A.G isimli şahıs aracılığı ile sahte plakalarla çeşitli illerde tescil ettirmeye çalıştığını ancak bunda başarılı olamadıklarını belirten emniyet yetkilileri, ardından yapılan çalışmalarda da toplam 7'sinin bulunup sahiplerine teslim edildiği ancak diğerlerine henüz ulaşılamadığı kaydedildi.

Yapılan istihbarat çalışmalarında örgütün özellikle Ankara Kızılay’da bir eylem planladığının saptandığını belirten emniyet yetkilileri, örgütün Ankara ve Van’da ele geçen bomba yüklü araçlarından elde edilen verilere göre patlayıcılardan TNT, PE, A-4, C-4, Peritonat ve el bombalarıyla hazırlanmış bir karma oluşturduğu ve bunu da uzaktan kumandanın kontrolündeki ilk ateşleyiciye montelendiğini ifade ettiler.

Örgütün amacının kaos ortamı yaratarak güvenlik güçlerini zor duruma düşürmek olduğunun altını çizen yetkililer, vatandaşlardan da yardım istediler.

Şüpheli hareketlerde bulunan kişiler ile şüpheli araçların polise ihbar edilmesi gerektiğini belirttiler. Çalınan araçlara yönelik 81 ilde sürekli olarak uygulama yapıldığını da kaydeden emniyet yetkilileri, Van'da ele geçen araçtan ve patlayıcı üzerinden elde edilen bilgilerin tüm istihbarat birimleriyle iletildiğini kaydettiler.

ANKA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2008 Cumartesi 18:34:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?