3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

5 zanlı tutuklandı

Diyarbakır'da polis servis aracına yapılan silahlı ve bombalı saldırıyı düzenleyen 3 terör örgütü mensubu ve bunlara yardım yataklık eden 2 kişi olmak üzere toplam 5 zanlı tutuklandı.

Azizye Mahallesi'nde 8 Ekim tarihinde Ali Gaffar Okan Polis Yüksek Meslek Okulu servis aracına yapılan silahlı ve bombalı saldırının ardından Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından yapılan operasyonda yakalanan 8 zanlı geniş güvenlik önlemleri altında mahkemeye sevk edildi. Yaklaşık 8 saat ifade veren eyleme katılan A.Y., M.Y. ve H.Y. isimli 3 terör örgütü mensubu ve olayda onlara yardım yataklık eden M.B. ile K.B. adlı 2 kişi tutuklanırken 3 şüpheli şahıs ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da polis servis aracına düzenlenen saldırı sonrası gözaltına alınan 8 kişiden 2'si serbest bırakılırken, 6 zanlı tutuklanma talebiyle bir üst mahkemeye sevk edildi.

Bugün sabah saatlerinde aralarında bizzat eyleme katıldıkları, silah kullandıkları ve el bombası attıkları tespit edilen 8 şahsın ifadeleri tamamlandı. Savcılık tarafından ifadeleri alındıktan sonra 2 şahıs serbest bırakılırken, 6 şahıs ise tutuklanma talebi ile bir üst mahkemeye sevk edildi. Şahısların şu sıralar mahkemeye ifade verdikleri öğrenildi.

Öte taraftan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kriminal Laboratuarı tarafından incelenen 2 adet uzun namlulu kaleşnikof marka silah, 9 adet şarjör, 5 adet el bombası, 120 adet dolu fişek ve 136 adet boş kovan adli emanete teslim edildi.

8 Ekim günü Diyarbakır'da A. Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu hizmetinde kullanılan servis otobüsüne yönelik olarak yapılan bombalı ve silahlı saldırı eyleminde 4 polis memuru, 1 Teknisyen Yardımcısı şehit olmuş, 18 güvenlik görevlisi yaralanmış, 1 araçta da büyük çaplı maddi hasar meydana gelmişti. Bu arada yaralanan 4 polis memurunun tedavisi ise Diyarbakır'da devam ediyor.

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da polis otosuna silahlı ve el bombası saldırı düzenleyen 3 şahıs ve bunlara yardım eden 5 kişi olmak üzere toplam 8 zanlı geniş güvenlik önlemleri altında mahkeme çıkarıldı. Olay sonrası yapılan operasyonda çok sayıda uzun namlulu silah ve el bombası ele geçirildi.

Diyarbakır'da Ali Gaffar Okan Polis Meslek Yüksek Okulu servis aracına 8 Ekim tarihinde yapılan silahlı ve el bombası saldırı sonucu 4 polis ve 1 sivil memurunun hayatını kaybettiği hain saldırı sonrası Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından vatandaşlardan gelen ihbarlar doğrultusunda yapılan ev baskınlarında olaya bizzat katıldıkları silah kullandıkları ve el bombası attıkları tespit edilen 3 şahıs ile bu şahıslara yardım yataklık yaptıkları tespit edilen 5 şahıs olmak üzere toplam 8 kişi yakalandı. Emniyette sorguları tamamlanan 8 zanlı bugün sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında mahkemeye çıkarıldı. Olay ile ilgili Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada olay yeri ve çevresinde yapılan araştırmalar neticesinde 2 adet uzun namlulu kaleşnikof marka silah, 9 adet uzun namlulu silahlara ait şarjörler, 5 adet el bombası, 120 adet uzun namlulu silahlara ait dolu fişek, 136 adet boş kovan ele geçirilirken, gözaltına alınan şahısların evlerinde yapılan aramalarda 2 adet el telsizi, 1 adet dizüstü bilgisayar, cep telefonları ve sim kartları ile çok sayıda yasak yayın ve örgütsel dokuman ele geçirildiği açıklandı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 16:02:24
Güncelleme :13 Ekim 2008 Pazartesi 16:10:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?