3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

7 teröristi öldüren PKK'lıya sürpriz karar

Diyarbakır'ın  Kulp ilçesinde kendisini ajanlık ile suçlayan 7 arkadaşını öldürün PKK terör örgütü üyesi ‘Burusk’ kod adlı G.E. için örgütteki eylemleri nedeniyle ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi. G.E.’nin 7 arkadaşını öldürmesi ile ilgili ise, ‘Meşru savunma’ denilerek görevsizlik kararı verildi.


Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı Yaylak köyü yakınlarında bulunan Şinaktepe mevkisinde Mart 2007’de kendisini ajanlık ile suçlayan ve eylem hazırlığında oldukları belirtilen 7 PKK’lı arkadaşını mağarada uyurken öldürdükten sonra güvenlik güçlerine teslim olan PKK terör örgütü üyesi, ‘Burusk’ kod adlı G.E ile ilgili soruşturma tamamlandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık G.E.’nin 1998- 1999 yıllarında Bingöl’ün Genç ilçesi ve kırsalında terör örgütü PKK adına 4 eyleme katıldığı belirtildi. Sanık G.E.’nin aralarında bulunduğu terörist grubun 2 defa Genç İlçesi'ne bağlı Döşekkaya Köyü yakınlarında güvenlik güçleriyle silahlı çatışmaya girdiği, bu çatışmalarda 17 teröristin ölü ele geçirildiği belirtilen iddianamede, sanık G.E.’nin Şubat 1999’da da Genç İlçesi'nde bir kahvehanenin silahla taranması nedeniyle 3 vatandaşın ölümü, 5 vatandaşın da yaralanması eylemini gerçekleştiren grupta bulunduğu kaydedildi. Sanık G.E.’nin ayrıca Ağustos 2006’da da ağaç kesme ve yükleme işlemi yapan işçilere terör örgütü PKK’nın propagandasını yaptığı belirtildi.

‘CEZAN İNFAZ EDİLECEK’ DEDİLER

Sanık G.E. ise savunmasında, terör örgütü PKK’ya 1998 yılında ekonomik sıkıntılar ve aile içi sorunlar nedeniyle girdiği psikolojik bunalım sonucu katıldığını belirterek, “Örgütten 2003 yılında kaçtım. Güvenlik güçlerine teslim olmadım. Ancak örgüt, benim kampa geri dönmem için ailemi tehdit etmeye başladı. Ben de ailemi düşünerek 2005 yılında tekrar terör örgütüne katıldım” dedi. Savunmasında yeniden katıldığı örgütte kendisine, ‘korkak’ ve ‘ajan’ muamelesi yapıldığını belirten G.E., şunları anlattı:


“Yeniden katıldığım örgütte bana aşağılayıcı ve küçük düşürücü baskılar yapıldı. ‘Korkak’ ve ‘ajan’ muamelesi gördüm. Kulp ilçesi yakınlarındaki sığınaktaydık. Bulunduğum gruptakiler sık sık kendi aralarında beni işaret ederek fısıldaşarak konuşuyorlardı. Bana ‘senin cezan infaz edilecek’ deniliyordu. Beni öldüreceklerini düşündüm. Onlar uyku tulumunda uyurken kalkıp, sığınaktaki 7 örgüt üyesini silahla taradım. Kulp’a gelerek, jandarma ekiplerine teslim oldum.”
İddianamede, sanık G.E. hakkında, terör örgütünde bulunduğu süre içerisinde katıldığı 4 eylemden dolayı TCK’nın ‘Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak’ suçunu kapsayan 302/1 maddesi uyarınca ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi. Sanık G.E.’nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

ARKADAŞLARINI ÖLDÜRMESİ ‘MEŞRU SAVUNMA’ SAYILDI

Cumhuriyet Savcısı iddianamesinde, sanık G.E.’nin 7 PKK’lı teröristi öldürmesi olayıyla ilgili ise görevsizlik kararı verdi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen görevsizlik kararında, sanık G.E.’nin 7 PKK’lı teröristi öldürmesi eylemini, ‘meşru savunma’ sınırları içerisinde gerçekleştirdiği, eylemin ‘terör saikiyle‘ gerçekleştirildiği yönünde herhangi bir kanıt elde edilemediğinden, bu olayla ilgili görevsizlik kararı verildiği kaydedildi.

..
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 18:51:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?