3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

71 ortaklı su yatırımı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 3 milyon YTL tutarında yatırım gerçekleştiren 71 ortaklı Güç Birliği A.Ş. istişare toplantısı yapıldı.

Silvan Belediyesi Konferans ve Toplantı Salonu'nda yapılan istişare toplantısında çok ortaklı yatırım olarak bilinen Güç Birliği A.Ş.'nin 1 milyon 100 bin YTL'lik sermayesini iki katına çıkarma kararı alındı.


Aralarında AK Parti Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan'ın da bulunduğu 71 ortaklı "Güçbirliği Anonim Şirketi" su şişeleme fabrikasının ortakları bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Silvan Kaymakamı Veysel Beyru, 2 yıllık bir çalışmanın ürününü almaya başladıklarını belirterek, bu tür yatırımların bölgede örnek olacağını söyledi. Günlük 120 ton suyun şişeleneceği fabrikada ilk etapta 75 işçinin çalışacağı öğrenildi.


İstişare toplantısında söz alan AK Parti Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, önce bölge insanının elini taşın altına koyması gerektiğini belirterek, "Yatırım önce bölge insanından olmalı. Sonra yabancıdan beklenmeli. Şirkete teslim edilen paraların en iyi şekilde değerlendirilmesi için çaba gösterildi. Ortaya konulan sermaye değer kazanmıştır. Mart ayında ürünü piyasaya sürdüğümüzde ortakların karlılığı daha da artacaktır. Bu yatırımımız bölgede örnek olacaktır. Karlı bir yatırım ile bölge insanının
kalkınması sağlanabilir. Fabrikadan dolaylı olarak 150 kadar kişi yararlanacak" diye konuştu.


İdeolojisi ne olursa olsun, yatırım yapan herkesle eşit mesafede olduklarını dile getiren Belediye Başkanı Fikret Kaya ise, "Silvan'a bir hizmet edilmişse bu da bizim ortak onurumuzdur. Bunu da sahiplenmemiz gerektiğine inanıyorum. Ben elimden geleni ortaya koymaya hazırım, diğer arkadaşlarımız da hazır. Her şeyin çok güzel olacağına inanıyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2008 Pazartesi 13:06:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?