3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

78 kilo amonyum nitrat bulundu

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde PKK’ya ait, toprağa gömülü vaziyette 78 kg. amonyum nitrat bulundu.


Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde yer alan “Terörle Mücadele” başlıklı duyuruya göre, Diyarbakır’ın Ergani ilçesi dağlık arazi kesiminde, güvenlik güçlerince dün yapılan arama ve tarama faaliyetinde iki ayrı yerde, terör örgütü mensuplarına ait toprağa gömülü vaziyette toplam 78 kg amonyum nitrat bulundu.
Çatak - Pervari kara yolunun 18'inci kilometresinde, terör örgütü mensuplarınca asfalt yolun kenarına tuzaklanmış, 6 kg plastik patlayıcı kullanılarak hazırlanmış patlayıcı madde bulundu.

Diyarbakır’ın Silvan ilçesi dağlık arazi kesiminde, terör örgütü mensuplarına ait 4 kg amonyum nitrat ile muhtelif gıda maddesi ve yaşam malzemesi ele geçirilirken, Tunceli’nin Hozat ilçesi dağlık arazi kesiminde de terör örgütü mensuplarınca araziye tuzaklanmış, 6 kg amonyum nitrat kullanılarak hazırlanmış patlayıcı madde bulundu.

Öte yandan Bingöl’ün Merkez ilçesi dağlık arazi kesiminde, güvenlik güçlerince yapılan arama ve tarama faaliyetinde, bir grup terör örgütü mensubu ile karşılaşılması üzerine kısa süreli çatışma meydana geldi. Çatışma sonrası bölgede yapılan aramada, 1 adet Kaleşnikof piyade tüfeği ve 20 adet Kaleşnikof piyade tüfeği mermisi bulundu.

..
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 17:41:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?