3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

8 bin yoksula Ramazan çeki

Diyarbakır merkez Yenişehir Belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla 8 bin yoksul vatandaşa toplam 400 bin YTL çek yardımında bulundu.

50'şer YTL'lik yardım çeklerini alan vatandaşlar alış verişlerini marketlerde yapıyor.

Yoksul vatandaşlara yönelik 2 yıldan bu yana yapılan yardımla ile ilgili bilgi veren Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Şefik Türk, belediye olarak her yıl özellikle Ramazan ayında yardım dağıttıklarını hatırlatarak, "Uzun bir süre mahallerde yapılan çalışmalar sonucunda paketler hazırlayarak yardımlar yaptık. Bu konuda zaman zaman sıkıntılar yaşıyorduk. Kargaşalar meydana geliyordu. Alan da, almayan da memnun olmuyordu. Biz bu sorunları çözmek için son 2 yıldır farklı bir uygulama başlattık.

Mahallelerde yaptığımız çalışmalarla yardım yapılacakların listesini belirledik. Her aileye çek veriyoruz. Aileler bu çeklerle Tigris Market'e uğrayarak istedikleri ürünü, seçiyorlar. Biz bu aileleri tekrar servislerle mahallelerine bırakıyoruz" dedi.

Türk, yapılan uygulama ile hem yardımın amacına ulaştığını, hem de ailelerin gururları incinmediğini ve sıkıntı çekmediğini ifade etti. Türk, tüm yurttaşların Ramazan Bayramı'nı kutlayarak; barışa, kardeşliğe ve huzura vesile olmasını diledi.

Yardımların çeklerle marketten verilmesinden oldukça memnun kalan Fatma Çelik, "Uygulamayı çok başarılı buluyorum. Herkes en azından ihtiyacını gideriyor. Bence çok iyi bir çalışma. Kuyruk telaşı yok, ezilme yok. Kalite ve güvence var" dedi.

Halime Akmeşe adlı vatandaş ise, "Önce mahallede isimlerimiz tespit edildi. Daha sonra da servislerle buraya geldik. Kimin ihtiyacı neye varsa herkes onu karşılıyor burada. Daha önceden paketlerle yardımlar dağıtılıyordu. İhtiyacı olmayan gıdalar veriliyordu. Şimdi herkes istediğini alabiliyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 11:53:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?