3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

8 Mart ve Kışanak'a soruşturma

DTP öncülüğünde, Diyarbakır Kadın Platformu tarafından kutlanan 8 Mart Dünya Kadın Günü mitingine soruşturma başlatıldı.


Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, PKK terör örgütünün sözde bayraklarının simgelendiği yasa dışı sloganların atıldığı mitingde, İmralı Cezaevi'nin kapatılıp terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılmasını isteyerek Öcalan'a 'Sayın' diye hitap eden DTP Diyarbakır Milletvekili Gülten Kışanak hakkında soruşturma başlattı.


DTP Diyarbakır Milletvekili Gülten Kışanak'ın yaptığı konuşma mercek altına alındı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, konuşmasında İmralı Cezaevi'nin kapatılmasını ve Öcalan'ın serbest bırakılmasını isteyerek, terörist Abdullah Öcalan'a 'Sayın' diye hitap eden Gülten Kışanak hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığı, Emniyet Müdürlüğü'nden mitingle ilgili polisin elinden bulunan ses kayıtları ile görüntü ve fotoğrafları istedi. Yapılacak incelemenin ardından suç unsuruteşkil edilirse, DTP'li Kışanak hakkında terör örgütünü övmek ve propoganda yapmak suçunda dava açılacak.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2008 Pazar 14:12:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sedat pekerler IP: 88.224.188.xxx Tarih : 11.03.2008 21:38:43

bu ve bunun gibileri sonu başkanlarının olduğu gibi zindanlardır bunlar çok nakördürler hem ekmeğini ye hemde kötüle parçalamaya çalış bunların hepsine türkiyenin ekmeği haram olsun it kanıyla