3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

80 metre uzaklıkta bekleyip patlattılar

Diyarbakır’da yakalanan B.S.’nin, PKK’nın Irak’taki kamplarında bomba konusunda özel eğitim aldığı, İzmir’deki patlamanın planlayıcısı ve uygulayıcısı olduğu iddia edildi. İzmir’e getirilen B.S.’nin PKK’nın dağ kadrosunda yer aldığı iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunduğu ortaya çıktı.

Telsizle ateşlemişler

Şüphelinin, İzmir bağlantıları nedeniyle bu eylem için seçildiği, Diyarbakır’da buluştuğu Z.B. ile İzmir’de keşif yaptığı belirlendi. Otomobile bombayı yerleştirdiği ve düzeneği kurduğu belirtilen B.S.’nin, patlatmayı da yine Z.B. ile ve ’telsiz’le gerçekleştirdiği öne sürüldü. B.S.’nin, İzmir’de yakalanan şüphelilerden T.S.’nin oğlu olduğu belirtildi. B.S. ile Z.B.’ye dün sabaha karşı, patlamanın meydana geldiği Yağhaneler’deki Yeşillik Caddesi’nde tatbikat yaptırıldı. Soruşturma savcısının katıldığı, geniş güvenlik önlemleri altında yapılan tatbikatta, şüpheliler, otomobili park ettikten sonra olay yerine hakim Halide Edip Adıvar Caddesi’nde yer belirlediklerini, polis servis midibüsünün geçişi sırasında da bombayı uzaktan kumandayla patlattıkları söylediler.

5 kilo patlayıcı bulundu

Patlama yerine 80 metre uzaklıktaki şüpheliler, daha sonra hızla kaçtıklarını belirttiler. Bu arada polisin cumartesi günü Kadifekale semtinde yaptığı aramalarda, bomba arama köpekleri bir evde yaklaşık 5 kilogram patlayıcı buldu. Ekipler, ele geçen malzemenin, olayda kullanılan patlayıcının kalan kısmı olması ihtimali üzerinde duruyor.

hürriyet
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 10:40:34
Güncelleme :26 Ağustos 2008 Salı 10:45:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?