3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

9 bin 500 kadın krediden yararlandı

Türkiye'yi 'Mikro Kredi' ile tanıştıran AK Parti eski Diyarbakır Milletvekili ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Aziz Akgül, Mikro Kredi projesi kapsamında 9 bin 500 kadının kendi işini kurduğunu söyledi.

111 ülkede yoksullara yönelik olarak uygulanan ve Türkiye'de 2003 yılında ilk olarak pilot il seçilen Diyarbakır'da 6 kişiyle başlatılan Mikro Kredi'den faydalananların sayısı Türkiye genelinde 9 bin 500 kişiye ulaştı. Sadece yoksul kadınların yararlanabildiği Mikro Kredi projesi kapsamında bugüne kadar 12 milyon YTL kredi verildiğini ifade eden AK Parti eski Diyarbakır Milletvekili ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Aziz Akgül, projenin Diyarbakır, Ankara, Yozgat, Gaziantep, Batman, Kahramanmaraş, Eskişehir, Mardin, Adana, Sivas, Rize, Çankırı ile Zonguldak gibi illerde başarıyla uygulandığını söyledi. Akgül, İçişleri eski Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Abdulkadir Aksu, Diyarbakır Vali Yardımıcısı Atila Kantay ile birlikte projenin uygulandığı Diyarbakır'ın Bağlar semtindeki kadınları ziyaret etti.

Proje kapsamında 800 YTL'lik kredi ile gözleme evi açan bir kadının iş yerini ziyaret eden Aksu ve beraberindekiler öğlen yemeği olarak taze pişirilmiş gözleme yedi. Mikro Kredi'nin Türkiye'de uygulanmasında Abdulkadir Aksu'nun katkısının büyük olduğunu belirten Mikro Kredi mimarı ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Akgül, 2003 yılında başlayan projenin şimdiye kadar 17 ilde 22 şubesi ile 9 bin 500 kadına kredi vererek kendi işlerini kurma imkanı tanıdığını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2008 Cuma 14:39:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?