3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

9 kişi adliyede

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Diyarbakır'da meydana gelen bombalı saldırıda gözaltına alınan 9 kişinin bugün öğleden sonra adliyeye çıkarılacağını açıkladı.


Atalay, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'i makamında ziyaret etti. Atalay, Şahin'in TRT Genel Müdürlüğü'ne başlamasından dolayı tebrik ziyaretinde bulunduğunu söyledi. Bakan Atalay daha sonra Diyarbakır'da meydana gelen saldırıda yürütülen soruşturma hakkında açıklamalarda bulundu.


Atalay, Diyarbakır'da terörün acı yüzünün bir kez daha yaşandığını belirterek, "Diyarbakır terörden en çok zararı gören bir bölgedir. Kayıplar geri gelmiyor. ama bize düşen bu tür olayları yapanların bulunması ve cezanlandırılmasıdır. Bu olayda bizi sevinderen Emniyet Teşkilatımız çok hızlı hareket etti. Bütün veriler çok iyi değerlendirildi. Bizde Ankara'dan teknik ekipman ve uzman personel olarak takviye yaptık ve hızlı mesafe alındı. Bütün izler iyi değerlendirildi. Şu anda elde 9 gözaltı var. Çok sayıda patlayıcı, silah ve diğer malzeme ele geçirildi. Diyarbakır'ın içinde ve dışında. Bugün gözaltının son günüdür. Öğleden sonra düzenlenen fezdeke ile gözaltında olanlara adliyeye çıkarılacak. Çok ileri şekilde deliller ve belgeler ortaya çıktı. Diyarbakır'da yargıya çıkamadan önce arakadaşlar açıklama yapacaklar. Elede edilen unsurlar basına gösterilecek. Sonrası da takip edilecek. Mevcut gözaltı ile ilgili süre dolduğu için bugün adliyeye çıkacak" dedi.

Yakalanan faille ilgili olarak yer alan iddiların hatırlatılması üzerine Bakan Atalay, "Bu gelişmeleri çok önemli görüyoruz. Kayıplar verdik ama bu olay özellikle Diyarbakırda ve bölgemizde terör örgütü ile yeni çok farklı değerlendirmeleleri de getirdi. Özellikle de emniyet güçlerimizin çok hızlı hareket etmesi sevindiricidir. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılıgı başarılı bir çalışma yürüttü onlara teşekkür ediyorum. Olayın sonuçlarının faillerinin tam ortaya çıkması bölgede, Diyarbakır'da eğer varsa halen az sayıda teröre terör örgütüne sempati duyanların düşüncelerini değiştireceğini zannediyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2008 Cuma 14:10:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?