3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

AB komisyonunun gözü seçimlerde

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Siyasi Müsteşarı Diego Hellando, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Ahmet Öcal ile Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Bayram Bozyel'i ziyaret etti.

Güneydoğu Anadolu'da incelemelerde bulunan Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu, yerel seçim öncesi Diyarbakır'daki siyasi partilerden görüş alıyor. 2009 yılı Mart ayında yapılması planlanan yerel seçim öncesi siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin nabzını tutan Avrupa Komisyonu heyeti seçim sonuçlarını çok önemsiyor.

Diyarbakır temaslarında ilk olarak AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Ahmet Öcal'ı makamında ziyaret eden Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Siyasi Müsteşarı Diego Hellando ve Avrupa Komisyonu'nun siyasi danışmanı Sema Kılıç, Öcal'dan yerel seçimler, bölge politikaları ve seçim çalışmaları hakkında bilgi aldı. Basına kapalı yapılan görüşmede Öcal, sadece bir bölgenin değil Türkiye partisi olduklarını belirterek, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yeni seçime girmiyoruz. Bu yerel seçimde de barış içerisinde bir yarışla partimizin kazanmadığı belediyeleri de almak istiyoruz. Bir siyasi partinin bundan daha doğal başka bir talebi olamaz. Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ilimize yaptığı ziyaret sırasında bazı kesimlerin göstermiş olduğu tepkinin ve şeklinin Avrupa Birliği yolunda olan ülkemize ve ilimize yakışmadığını bu tür eylem türlerinin 3. dünya ülkelerinde kaldığını biliyoruz. Daha önce zorla açtırılan kepenklerin mantığının bugün zorla kapattırmak isteyen mantık arasında fark görmediğimi belirtmek istiyorum. Kürtçe TV'nin Ocak ayında yayına başlaması bizim için önemlidir. Başta ilimiz olmak üzere bölgemizin gelişiminden rahatsız olanların tepkisini anlamış değiliz. Bölgesel siyaset yapma iddiasında olan siyasi partilerin bu anti demokratik tavırlarını anlayabilmiş değiliz. En çok hoşgörü ve demokrasiye ihtiyacı olan bu bölgede demokratik bir ortamda barışçıl bir yaklaşım içinde medeni bir yarış olmasını temenni ediyorum'' diye konuştu.

HAK-PAR'A ZİYARET

Bölgedeki siyasi partilerin nabzını tutan Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Siyasi Müsteşarı Diego Hellando, daha sonra HAK-PAR Genel Başkanı Bayram Bozyel'i ziyaret etti. Görüşme sonrası bir açıklamada bulunan Hellando, ziyaretin rutin olduğunu ifade ederek, "Bölgedeki siyasi ve sosyal gelişmeleri yerinde görmek için çeşitli temaslarda bulunuyoruz. Mart 2009 tarihinde yapılması planlanan yerel seçim öncesi bazı siyasi partilerden görüş aldık. Biz bu seçimlerin demokratik bir şekilde gerçekleştirilmesinden yanayız" şeklinde konuştu.

Diyarbakır'a gelen 3 kişilik Avrupa Komisyonu heyetinin yarın Mardin'de çeşitli temaslarda bulunacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 19:41:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?