3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

AB'den Çınar'a yepyeni okul

Çınar ilçesinde Avrupa Birliği (AB) tarafından yaptırılarak eğitim ve öğretime kazandırılan 16 derslikli Ziya Gökalp İlköğretim Okulu törenle eğitime açıldı.

Törene Çınar Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, İl Milli Eğitim Müdürlüğü AB projelerinden sorumlu İl Koordinatörü Ahmet Özmen, İlçe Cumhuriyet Savcısı Erdal Şımarmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kemal Erçek ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaymakam Tanrıseven açılışta yaptığı konuşmada 16 derslikli okulun 1.5 milyon euroya mal olduğunu belirterek, "Yeni yerleşime açılan bu bölgede açılan okulumuz eğitime hizmet verecektir. 1.5 milyon euroya mal olan, 16 derslik ve birçok salondan oluşan okulumuz milli bir servettir. Burada eğitim görecek çocuklarımız okullarına evleri gibi bakmalı ve korumalıdır" dedi.

350 öğrencinin eğitim göreceği okulu gezen Kaymakam Tanrıseven ve beraberindekiler, laboratuar, spor salonu ve dersliklerde incelemelerde bulundu.

Resim sergisi, tekvando gösterisi ve klasik müzik etkinliklerinin de yapıldığı açılış töreninde katılımcılara kokteyl ikram edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2008 Perşembe 15:51:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?