3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Abdullah Demirbaş yeniden aday

29 Mart 2009'da yapılacak yerel seçimlerde DTP'nin Diyarbakır'dan ilk Belediye Başkan adayı kesinleşti.

'Çok dilli belediyecilik' kararı aldığı için Danıştay 8. Dairesi tarafından görevden uzaklaştırılan merkez Sur Belediyesi eski Başkanı Abdullah Demirbaş, aynı belediye için tekrar aday gösterildi. Türkiye'nin çok kültürlü çok kimlikli ve çok dilli olması gerektiğini ifade eden Demirbaş, "Tek bayrak ve dek devlet anlayışına karşı değiliz" dedi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yerel seçim startını veren Demokratik Toplum Partisi (DTP) belediye başkan adaylarını bir bir açıklıyor. Türkçe'nin yanı sıra Kürtçe, İngilizce ve Süryanice dillerini belediyenin resmi hizmetlerinde uyguladığı için İçişleri Bakanlığı'nın başlattığı soruşturma sonrası Danıştay 8. Dairesi tarafından 15 Haziran 2007 tarihinde görevden uzaklaştırılan Diyarbakır merkez Sur Belediyesi eski Başkanı Abdullah Demirbaş, aynı belediye için DTP tarafından tekrar aday gösterildi. Seçim çalışmalarına merkeze bağlı köylerde başlayan Demirbaş, tekrar aday gösterilmiş olmasından onur duyduğunu söyledi. Yasal olarak belediye başkan adayı olmamasını gerektirecek hiçbir pürüz olmadığını belirten Demirbaş, DTP'nin Kürt dili ve kültürüne değer verildiği için kendisini tekrar aday gösterdiğini kaydetti.

TEK BAYRAK TEK DEVLET İLE SORUNUMUZ YOK

''AK Parti ve devletin resmi politikalarının son süreçte ne kadar çözümsüzlükte olduğu açığa çıkmıştır'' diyen DTP'nin Sur belediye başkan adayı Abdullah Demirbaş, şunları söyledi:

"Sur belediyesi sınırları içerisinde yapılacak bu seçim bana göre devletin tek kültür, tek millet, tek devlet ve tek bayrak anlayışıyla ortaya koyduğu resmi ideolojinin, ki biz tek devlet ve tek bayrakla bir sorunumuz yok, ama biz Türkiye'nin çok kültürlü çok kimlikli ve çok dilli olduğuna inanıyoruz. Açıkçası Sur Belediyesi seçimi devletin bu resmi ideolojisi ile bizim geliştirmek istediğimiz çok kültürlü çok kimlikli ve çok dilliğini bir çatışma süreci olacak, halkın artık taleplerinin ne olduğu bir şekilde açığa çıkacak."

Seçilmesi halinde hizmet politikasında bir değişiklik olmayacağını vurgulayan Demirbaş, "Biz yine doğru bildiğimiz halkın gerçeklerine tarihsel, ekonomik ve sosyal gerçekliğine uygun çalışmalarımızı yeniden yapacağız. Ama daha çok halkın yönetime katılmasını sağlayacağız. Yani bir önceki dönemi aşan halkın katılımını sağlayacağız. Bu halkın efendisi hiçbir zaman olmadık. Yarın dünden daha çok bu halkın hizmetkarı olmaya devam edeceğiz. Halkın inandığı değerlere asla sırtımızı dönmeyeceğiz" diye devam etti

BELÇİKA PARLAMENTOSU ÖDÜL VERDİ

Görevden alındıktan sonraki 1.5 yıllık zaman dilinde Belçika Parlamentosu'ndan aldığı 'Barış ödülü'nün yanı sıra yurtdışında 2, yurtiçinde 3 ödül aldığını belirten Abdullah Demirbaş, "Aldığım ödüller şunu gösteriyor; devletin resmi ideolojisi bizi cezalandırmış olabilir ama biz halkın gözünde cezalandırılmadık. Çünkü yaptığımız şey doğruydu ve bu ödüller bunun da göstergesidir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 13:04:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?