3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

ADD kınama için basın toplantısı yaptı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün Karakolu'na PKK'lı teröristler tarafından yapılan baskın sonucu şehit olan 15 asker için Atatürkçü Düşünce Derneği'nde basın toplantısı düzenlendi. 

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün Karakolu'na PKK'lı teröristler tarafından yapılan baskın sonucu şehit olan 15 asker için Atatürkçü Düşünce Derneğinde düzenlenen basın toplantısına ADD Başkanı Oktay Arıtürk, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ahmet Büyükburç, Türk-Eğitim-Sen Şube Başkanı Şehmus Karadeniz Muh. Gaziler Derneği Başkanı Siraç Sezer ve bazı dernekler katıldı. 

Açıklama yapan ADD Şube Başkanı Oktay Arıtürk, "Sözde İnsan Hakları bahanesiyle güvenlik güçlerimizin elini kolunu bağlayanlar bu saldırıların sorumlusu olduklarını ve bir gün yüce Türk ulusuna tarih önünde hesap vereceklerini bilmelidirler. Dağda ölen keçinin hesabını Türk ordusundan sormaya kalkan Avrupa ve ülkemizdeki sözde insan hakları örgütleri nerede? Eli kanlı terör örgütüne dost denilen batılı hangi ülkede bilgi akışı ve lojistik destek sağlayarak bu kanlı saldırılara zemin hazırlanmaktadırlar ve buna sivil otoriteler neden engel olmamaktadırlar" dedi. 

ADD Yönetim Kurulu üyelerinden Faruk Mihailoğlu, kanunlar sayesinde terörle mücadelede etkin olamadıklarını belirterek "Bugün Almanya'da geçerli olan veya İngiltere'de geçerli olan Terörle Mücadele yasaları benim ülkemde de uygulansın. Niye uygulanmıyor? Bunu yaparken de bugün bölgede ekonomik sıkıntı neyse batıda ki Türk halkının da aynı sıkıntıları var. Yani olay bize göre Kürt sorunu değildir, Kürtçülük meselesidir. Bu sıkıntıları yaratanların büyük bir çoğunluğu da dış ülkelerdir. Bu inkar edilemez bir gerçektir. Belgelerle ispatlanmıştır. Bugün Irak'ın kuzeyinde Amerika'nın terör örgütlerine çok ciddi anlamda silah yardımı yaptığı ve bunlara lojistik destek sağladığı ispatlanmıştır. Aynı Amerikalı bizim sözde stratejik dost ve müttefikimizdir böyle bir şey olamaz. Sivil otoritenin ve erki elinde bulunduranların bu konuda şapkalarını önlerine koyup çok ciddi anlamda Türk ulusuna ve onuruna yakışır dik bir duruş sergilemeleri gerekmektedir.Güvenlik güçlerinin ellerini kollarını aşırı derecede bağlayacak kanunlarımız olduğu sürece terörle mücadele etmemiz mümkün değildir" diye konuştu. 

Basın açıklamasına katılanlar aynı zamanda şehit olan 15 asker için Allah'tan rahmet dileyerek ailelerine baş sağlığı dilediler.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2008 Pazar 16:02:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?