3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

'Adıyaman'a adil davranılmadı'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Mahmut Çakırtaş, GAP Eylem Planı'nı değerlendirdi.


MHP İl Başkanı Mahmut Çakırtaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Diyarbakır'da açıklanan GAP Eylem Planı'nda Adıyaman'a adil davranılmadığını, GAP Eylem Planı adı altında 'Diyarbakır Eylem Planı'nın gerçekleştirildiğini savundu.
GAP'a yıllardır topraklarını ve ürünlerini veren Adıyaman'ın, açıklanan eylem planına göre hiçbir şey almadığını öne süren MHP İl Başkanı Mahmut Çakırtaş, "Açıklanan acil eylem paketi içerisinde Adıyaman'ın ciddi anlamda yer almaması bizi üzmüştür. Bu plana 'GAP Eylem Planı' yerine 'Diyarbakır Eylem Planı' denilseydi daha iyi olurdu. Açıklanan pakette GAP'ı ilgilendiren bir şey göremedik. Zaten GAP Eylem Planı yaklaşık 20 yıldır plan ve program içerisinde devam etmektedir. Bu kapsamda herkes üzerine düşen görevi yapmalıdır. Burada hükümet GAP'ın bitmesi için bütçe ayırmalıdır. Açıklanan eylem planı içerisinde Adıyaman sadece erozyonla mücadele noktasında belirtilmiştir. Adıyaman'ın böyle bir durumu yoktur. Erozyonla mücadele edilecek kadar yağış görmüyoruz. Atatürk Barajı'nın yüzde 70'lik bölümü Adıyaman sınırları içerisindedir. Buradaki erozyonu önleyecek olan yeşil alanın oluşturulmaması ciddi bir kayıptır. GAP'ın en mağdur ili olarak GAP Bölge İdaresi'nin Adıyaman'a verilmesini beklerdik.


Adıyaman'ı Ankara'da ve yerelde temsil eden seçilmişlerden, GAP Bölge İdaresi'nin Adıyaman'a alınmasını ve Adıyaman'da hizmet vermesini istiyoruz. Adıyaman'ın, GAP'ın turizm ve spor alanlarına kavuşturularak bölgenin spor ve turizm ili olmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

..
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2008 Pazar 16:11:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?