3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

'Ak Parti milletin kendisidir'

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, "16.5 milyon oy alan AK Parti, milletin kendisidir. Hiç kimse millete karşı, millete rağmen bir şey yapamaz" dedi.


AK Parti Diyarbakır 2. Gençlik Olağan Kongresi'ne Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ve AK Parti Diyarbakır Milletvekileri katıldı. Çok sayıda partilinin katıldığı kongrede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunmasının ardında bir konuşma yapan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, "Hiç kimse millete rağmen, millete karşı bir şey yamaz. 16.5 milyon oy almış bir parti, milletimizin kendisidir ve milletimiz bunu kaydedecektir. AK Parti'nin tek bir gündemi var; bu, aşkla sevgiyle Türkiye'ye hizmet etmektir. Partimizin başka hiç bir gündemi yoktur" dedi.


GAP'ı dönem sonuna kadar bitirmeyi hedeflediklerini belirten Eker, "Bu güne kadar sadece 260 hektar arazi sulamaya açıldı. Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (GAP) bitmesi halinde 1 milyon hektar arazi sulamaya açılacaktır. Bölgenin tarım ekonomisine katkı sunacağı gibi işsizliğe de derman alcaktır" dedi. Eker, Diyarbakır-Silvan duble yol çalışmalarının bu yıl başlayacağını belirterek, "Diyarbakır merkez ve köylerinde hayvancılık ve arıcılık projemiz var. Bunu da en kısa zamanda hayata geçireceğiz. Ayrıca bu ay içerisinde 1 milyar YTL çiftçilerimize destek primleri ödeyeceğiz" şeklinde konuştu.


Nevruz olaylarına değinen AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt ise gençlere seslenerel, "Gençler bilincinizi bileyin. Çocuklarımızın eline taş değil, sopa değil, ateş değil, bilgi ve kardeşlik koyun. Panzerlerin önüne çocuklarımızı kurban etmeyin. Ellerine taş, silah verip insanlarımızı kardeş kavgasına süreklemeyin" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2008 Pazartesi 04:04:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?