3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

AKP binasına taşlı saldırı

Diyarbakır'da, AK Parti Kayapınar ilçe binasına maskeli kişiler tarafından taşlı saldırı düzenlendi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, ilçe binasına ziyareti sırasında, Balıkesir'de yaşanan olaylar ile ilgili olarak bir komisyon oluşturacaklarını ifade ederek, çıkan olayların ve ilçe binasına yapılan saldırının aynı zihniyetlere ait olduğunu söyledi.

AK Parti Kayapınar ilçe binası, dün akşam saat 20.00 sıralarında kimliği belirsiz maskeli 4 kişi tarafından taş yağmuruna tutuldu. Olayı duyar duymaz ilçe binasına gelen AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Abdurrahman Kurt, Kutbettin Arzu ve İl Başkanı Ahmet Öcal, partililere geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt ise Balıkesir'de herkesi üzen bir takım olayların yaşandığını ifade ederek, "Maalesef iki vatandaşımız hayatını kaybetti. Ama akabinde de bir kardeş kavgasına dönüştürülmek istenen bir süreç gözlemledik. Orda özellikle bu olayın mağduru olan bu olayla alakası olmayan bir çok vatandaşımızın dükkanları yağmalandı. Bu vatandaşlarımız bu konuda hassasiyet göstermemizi istedi. Dolayısıyla biz de bu konuda hemen harekete geçip bu olayı İnsan Hakları Komisyonu'na taşıyacağız. İnsan Hakları Komisyonu başkanına bu konuyu ileteceğiz. Olayları yerinde inceleyeceğiz. Olayların içinde provokasyon varsa bunun belirlenmesi ve önlenmesi için bir heyetin çıkarılmasını uygun görüyorum. Bana düşeni yapmaya hazırım. Böyle bir heyeti İnşallah oluşturacağız. Bu olaylarla Avrupa'da dazlaklar dediğimiz Türkiye'de insanların evlerini yakan bir anlayış gelişiyor. Türkiye'nin değişik yerlerinde bunun benzeri bazı anlayışlar gerçekleşiyor. Ben şuna inanıyorum. Netice demokrasi, özgürlük ve kardeşlik isteyenlerin olacaktır. Ben buraya taşları atan 4-5 gence soruyorum. Bu halkın iradesine saygılarını bir kez daha gözden geçirsinler. Bu parti Diyarbakır'da iki kişiden birinin iradesini temsil ediyor. Attıkları taş bize değil o iradeye atmış sayıyoruz. Balıkesir'deki olaylarla ve burada saldırı zihniyet aynıdır" diye konuştu.

Olayla ilgili olarak bir basın toplantısı düzenleyen AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Ahmet Öcal, dün akşam saatlerinde yüzleri maskeli 4-5 gencin ilçe binasına taşlı saldırı yaptığını belirterek, "Bu saldırı ilimizin ve bölgemizin en önemli ihtiyacı olan demokrasi, özgürlük ve toplumsal barışa yönelik olarak içerdiği tehdit ve provokasyon nedeniyle bizleri fazlası ile üzmüştür. AK Parti iktidarımızı süresince başlatılan demokrasi, insan hakları ve özgürlükler bağlamında gösterilen çaba ve elde edilen sonuçlar halkımızın malumu olup, kimi karanlık güçler tarafından provoke edilmek istenmektedir. Ülkemizin neresinde olursa olsun şiddetin, sorunların çözümünde yöntem olarak kullanılmasının doğru olmadığını bilincindeyiz. Görülen o ki; birileri bu ülkede halen kardeş kavgasını körükleyerek, demokrasi ve toplumsal barışı yaşanılmaz kılma isteğinden vazgeçmiş değildir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2008 Cuma 14:30:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?