3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

AKP kapatılmadı, işadamları sevindi

Anayasa Mahkemesi'nin, AK Parti hakkında açılan kapatma davasında partinin kapatılmaması yönünde karar vermesi Güneydoğu Anadolu'da sevinçle karşılandı. DOGÜNSİFED Başkanı Tarkan Kadooğlu, "Şimdi 14 Mart'tan bu yana kaybettiklerimizi telafi etme vaktidir'' dedi.


Tarihi davanın sonucuyla ilgili yazılı açıklama yapan Doğu ve Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) Başkanı Tarkan Kadooğlu, kararı memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. ''Anayasa Mahkemesi'nin verdiği karar, Türkiye'nin daha güçlü, daha istikrarlı bir ülke haline gelmesine yönelik bir fırsat olarak kabul edilmelidir'' ifadelerini kullanan Kadooğlu, şunları söyledi:
"Şimdi 14 Mart'tan bu yana kaybettiklerimizi telafi etme vaktidir. Bunun gibi sancıları yeniden yaşamamak adına demokratikleşmeye yönelik reform paketlerinin bir an önce hayata geçirilmesi gerekir. Verilen karar vesilesiyle toplumun sorumluluk sahibi tüm kesimlerine yeniden sesleniyoruz; Hiçbir şey insanlarımızın iradesinin üstünde değildir, olamaz. Avrupa Birliği (AB) süreci hızlandırılmalı, yeni Anayasa gündeme alınmalı ve istikrar için siyasetin boşlukları bir an önce doldurulmalıdır."

iha
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2008 Perşembe 13:49:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?