3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

AKP'den engelliler haftası açıklaması

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Ahmet Fikret Öcal, '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' nedeniyle yaptığı açıklamada kim olursa olsun özürlülerin eğitimlerinde üzerlerine düşen hassasiyeti göstereceklerini söyledi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Ahmet Fikret Öcal makamında bir basın açıklaması düzenledi. Öcal, özürlü vatandaşlara her zaman hassasiyetle yaklaştıklarını belirterek, "Genel Başkanımız ve Başbakanımızın da bu konuda hassasiyetinin olduğu tüm kamuoyunca bilinmektedir. Özürlüler Koordinasyon Merkezi'ni kurarak bir ilki gerçekleştiren AK Parti, kurulduğu günden bu yana da özürlülere yönelik çalışmalarını Genel Merkez, il ve ilçe teşkilatlarında örgütlü bulunan özürlüler koordinasyon merkezleri vasıtasıyla yürütmektedir. İnsan merkezli politikalarını yine ilgili çevrelerin görüş ve önerileri doğrultusunda şekillendiren Adalet ve Kalkınma Partisi, zaman zaman da değişik vesilelerle sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelip çalışmalara katkıda bulunmaktadır. Korumak, gözetmek, eğitmek bizim görevimizdir. Hangi hükümet olursa olsun, bu noktada özürlülerimizin eğitimi konusunda, üstüne düşen hassasiyeti göstermesi gerekmektedir. Nüfusunun yüzde 15'ini oluşturan engelli vatandaşlarımızın günlük hayatta karşılaştıkları sorunlara çözüm bulmak, kendilerine yetebilen bireyler olarak hayatlarını sürdürmelerini sağlamak için gerekli olan her türlü desteği vermek sosyal devlet olmanın önemli bir gereği olduğu kadar AK Parti olarak da temel hedefimizdir. Bu konudaki hedefimiz; özürlülerin toplumsal yaşamda tam ve eşit katılımının sağlanması ve özürlü vatandaşlarımızın güçlendirilerek fırsat eşitliğinin sağlanmasıdır" dedi.

İl Başkanı Öcal, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle, tüm engeli vatandaşlara sağlıklı ve mutlu bir gelecek diledi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 21:57:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?