3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Akrep ve kenelere karşı ilaçlama

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı ekipleri tarafından akrep ve kenelere karşı ilaçlama çalışması başlatıldı. Haşerelere karşı gecekondu semtlerinde yapılan koruyucu mücadelede Sur dipleri, ahırlara ve binaların bodrum katlarına insanlara zarar vermeyen kimyasal ilaç sıkıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı'na bağlı ilaçlama birimi ekipleri her türlü vektör, kene, bitki afidi, üvezler ve dönemsel olarak akreplere karşı ilaçlama yaparak koruyucu önlemlerine devam ediyor.

İplik Mahallesi'nde bir mekanda ilaçlama yapan ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Sağlık Daire Başkanı Nedim Yaşlı, vektör kontrol çalışmalarını yürütürken sadece sivrisinek ve karasineklere yönelik değil aynı zamanda kenelere, bitki afitlerine, üvezlere karşı da tedbir aldıklarını söyledi.

Mesire alanları, park, bahçeler, ahırlar, hayvan bakım yerleri ve yeşil alanları ilaçladıklarını anlatan Dair Başkanı Yaşlı, dönemsel olarak da harabeler, sur dipleri, odunluk ve kömürlükleri akreplere karşı ilaçladıklarını bildirdi.

.
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2008 Perşembe 16:56:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?