3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Aksu'ya ilginç karşılama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu bir dizi inceleme ve açılışlara katılmak için Diyarbakır'a geldi.

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı İlköğretim Okulu'nun açılışını yapan Aksu'ya öğrenciler sürpriz yapıp şarkılar söyledi.
Bir dizi inceleme ve açılışlara katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu ilk olarak Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu makamında ziyaret etti. Daha sonra kent ormanında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alan Aksu, Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı İlköğretim Okulu'nun açılış törenine katıldı. Törene Aksu'nun yanı sıra AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri, Yaşar Holding yönetim kurulu başkanı Feyhan Yaşar ve çok sayıda davetli ile öğrenci katıldı.


Burada bir konuşma yapan Abdulkadir Aksu, hükümet olarak eğitime büyük önem verdiklerini belirterek, "Eğer bizim 58, 59, 60. hükümetlerimizin programlarını, acil eylem planlarını ve yazılı diğer bütün belgelerini incelediyseniz burada göreceksiniz ki, eğitim politikamız politikaların en başında geliyor. Eğitime ayrılan pay ilk sırada yer alıyor. Bu da bizim eğitime verdiğimiz önemin en güzel göstergesidir. Ancak bildiğiniz gibi Anayasamızın ilgili maddesine göre; Türkiye Cumhuriyeti demokratik ve laik sosyal bir hukuk devletidir. Sosyal hukuk devleti olma gereği de eğitime yapılacak yatırımlardır" dedi.


Daha sonra okulun açılışını yapan Aksu ve beraberindekiler sınıfları ziyaret etti. Bir sınıfın dersine giren Aksu öğrenciler tarafından kendisi için kısa bir piyes hazırlandığını görünce şaşkınlığını gizleyemedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 19:31:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?