3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Aktütün gazisi alkışlarla karşılandı

Aktütün Jandarma Karakolu'na yapılan hain saldırıda gazi olan Diyarbakırlı Vahdettin Karacadağ, havaalanında alkışlarla karşılandı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün Jandarma Karakolu'na yapılan hain saldırıda karnına mermi isabet etmesi sonucu yaralanarak gazi olan, Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Bayırkonak köyünde ikamet eden er Vahdettin Karacadağ, Diyarbakır Havaalanı'nda Vali Yardımcısı Suat Seyitoğlu, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Eyüp Şeker, Muharip Gaziler Derneği, Türkiye Harp Malulü Gazileri Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) üyeleri ve yakınları tarafından çiçeklerle karşılandı. Gazi Vahdettin Karacadağ, havaalanından Çınar ilçesine bağlı Bayorkonak köyündeki baba ocağına uzun bir araç konvoyu eşliğinde gitti. Ambulansla köye giden Karacadağ köylüler ve yakınları tarafından alkış ve gözyaşları ile karşılandı. Gazi Karacadağ aynı saldırıda şehit olan Hakkı Aran'ın babası Mehmet ve annesi Zekiye Aran tarafından köy girişinde gözyaşları arasında karşılandı. Köy girişinde kurban kesilerek karşılanan gaziye kesilen kurbandan akıtılan kan gazinin alnına sürüldü. Hain saldırı sonucu şehit olan Hakkı Aran'ın babası Mehmet Aran'ın bir an olsun yanından ayrılmadığı Gazi Vahdettin'e sarılan baba uzun süre gözyaşı döktü. Hakkı Aran'ın annesinin elini öpen Gazi Vahdettin de gözyaşlarına hakim olamadı.

Hain saldırı sonucu yaralanarak Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) tedavi altına alınan ve tedavisi yapıldıktan sonra evine dönen Aktütün gazisi Diyarbakırlı Vahdettin Karacadağ ailesi ile hasret giderdikten sonra Aktütün'de yaşanan saldırıları ve çatışmaları anlattı. Gazi er Vahdettin Karacadağ, gaziliğin tarif edilemez bir duygu olduğunu belirterek, "Öncelikle aileme kavuştuğum için çok mutluyum. Başta Hakkı Aran'ın babası olmak üzere diğer şehitlerimizin ailelerine baş sağlığı diliyorum.

Bilsinler ki şehitlerimiz kalbimizdedir, bizimle birliktedirler. Şimdi bizi izliyorlar. O duyguyu anlatmak değil yaşamak lazım. Çok güzel bir duygudur. İyi savaştık, vermedik bazı şerefsizlere. Orayı almak istiyorlardı ve bir türlü başaramadılar. O an çatışma günü istirahatliydim, yatıyordum gececiydim. Teröristler gece gelmişler. Bir saat çatışma oldu sonra gittiler. Sabah erken saatlerde istirahatteyken saat 12.00 ile 13.00 arasında silah sesiyle uyandık. Mevzilere dağıldık. Çatıştık, 2-3 saat çatıştık.

Sonra kendimi kaybettim. Karın boşluğuma mermi isabet etti. Ben Berçem'deydim olay anında. Diyarbakırlı şehit olan Hakkı ise Bayraktepe'deydi. Hakkı, Bayraktepe'deydi ben Berçem'deydim. Orada görev yapan arkadaşlara mesajım orada kendilerine iyi baksınlar. Nöbetlerini iyi tutsunlar. Bilsinler ki bu toprak, vatan hepimizin. Bu vatanı korumak boynumuzun borcudur. Aktütün'deki herkese selam söylüyorum. Gönlüm onlarla. Hakkı'nın babası benim babamdır. Ben de onun oğluyum. Hiç üzülmesinler. Allah şehitlik mertebesini herkese nasip etsin" dedi.

Aynı saldırıda şehit olan Diyarbakırlı er Hakkı Aran'ın babası Mehmet Aran, Diyarbakırlı şehit babası olarak ziyarete geldiğini ifade ederek, "Çocuğum Hakkı orada şehit düştü. Vatanı milleti toprağı için şehit düştü. Mutluyum, Allah'ıma binlerce kez şükür, şehit babalığını bana nasip etti. Vahdettin'i görünce daha mutlu oldum. akkı'nın yerine şu anda 10 kişi orada görev yapıyor. Devletin bir taş parçası bile verilmeyecek bunu herkes böyle bilsin. Bu dağdaki insanlar kandırılmış insanlar. Bu süreç ne olacak bu kandırmaca nereye kadar gidecek. Bu kan nereye kadar sürecek. Yani neyi teşvik ediyorlar, neyi kazandırmaya çalışıyorlar? Benim kafam bunu almıyor. Yani devlet gelip de evimi benden alabilir mi? Bana bu evden çık demiyorlar, bunlar ne yapmaya çalışıyorlar anlamıyorum. Benim ricam milletimizden Güneydoğu halkından buna duyarlı olmalarıdır. Herkesin kendi çoluk çocuğuna ailesine milletine sahip çıkmasıdır. Bugün benim çocuğum gitti yarın öbürkülerinki. Yarın senin gider Vahdettin'in gider. Benim ciğerim yandı, yeryüzünde yaşayan insanların ciğeri yanmasın" dedi.

Daha sonra köy evinde hazırlanan yemekler misafirlere ikram edilirken, gazinin annesi Mahide ve babası Hamza Karacadağ, Vahdettin'e sarılarak hasret giderdiler.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 18:55:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?