3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Ambulans skandalına soruştuma

Diyarbakır'daki Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nde (DHMİ) yaşanan ambulans skandalının kalp krizi geçiren AK Parti'li Mehmet Sıddık Kanat'ın ölümüne neden olduğu iddiaları sürerken, DHMİ Genel Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma başlattı.

Diyarbakır'ın Yenişehir Belediyesi'nin AK Parti'li Meclis üyesi Mehmet Sıddık Kanat'ın (53) ölümünün ardından, Kanat ailesi olayda ihmal olduğu gerekçesiyle sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. Diyarbakır Valiliği ve detaylı bir açıklama yapmayan DHMİ yetkilileri, olayla ilgili 2 ayrı soruşturma başlattı.

Kanat için Diyarbakır Yasevi'nde 3 günlük taziye evi açılırken, belediye meclis üyeleri ise mesai arkadaşları için anma töreni düzenledi. 1 dakikalık saygı duruşunda bulunan Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı ve meclis üyeleri, Kanat için dua etti. 5 çocuk babası Kanat'ın ölüm haberi aileyi yasa boğarken, acı haberi duyan ulması anne Elif Kanat da kalp krizi geçirdi. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavi altına alınan Kanat, yoğun bakım ünitesinde hayat mücadelesi veriyor.

Ağabeyini kaybeden Vasıl Kanat ise ölüm haberiyle sarsıldıklarını, olayda ihmal olup olmadığını araştırdıklarını ifade etti. Hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdüreceklerini belirten Kanat, "Bize haber verildiğinde hastanedeydi. Uçak inerken ağabeyimin rahatsızlık geçirmiş, pilot daha sonra uçakta doktor olup olmadığı anons etmiş. İlk müdahaleyi uçakta yolcular arasında bulunan doktor yapmış. Ancak olayı tam olarak olay bilmiyoruz. Olay nasıl gelişti, havada mı olmuş yoksa iniş sırasında mı olmuş?" dedi.

Olayın hukuk boyutunu araştırdıklarını kaydeden Vasıl Kanat, "Hava meydanının bir ihmali var mı? Doktor ve ambulans zamanında mı gitti? Hastaneye kaç dakika sonra ulaştırıldığını araştırıyoruz. Şayet bu olayda bir ihmal söz konusuysa hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 13:38:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Vural IP: 88.229.108.xxx Tarih : 14.10.2008 23:41:26

Allah rahmet etsin,üzüldüm. Ben de uçaktaydım.İniş için alçalmaya başladığı sıralarda oldu, pilot hemen anons edince yolculardan doktor olanlar müdahalede bulundular, inip dışarı çıktıktan sonra ambulansın gelip alana girdiğini gördük.