3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Ambulans şoförlerine eğitim

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde yer alan Acil Sağlık Hizmetleri ambulanslarında görevli şoförlere ileri sürüş teknikleri konusunda eğitim verildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan eğitim programı çerçevesinde, il ambulans servisinde görevli personele yönelik olarak 4 günlük 'Ambulans İleri Sürüş Teknikleri' konusunda kurs verildiğini ifade eden Diyarbakır 112 Acil Servis Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Dr. Abdullah Pekok, amaçlarının ambulans şoförlerini araçları değişik hava koşullarında daha güvenli kullanmalarını sağlayacak bilgi ve beceriyle donatmak olduğunu ifade etti. Dr. Pekok, şöyle konuştu:

"Bakanlığımız tarafından hazırlanan plan ve program çerçevesinde il ve ilçede görevli şoför, acil tıp teknisyeni ile paramediklerine yönelik kurs düzenlenerek, ambulansta görevli şoförlerin bilgilerini tazelemek amacıyla ambulans kullanırken dikkat edilmesi gereken kurallar konusunda eğitimciler tarafından bilgilendiriliyor. Bu kursumuzdaki amacımız daha dikkatli olunması ve daha seri olunması. Çünkü 112 Acil Servis'te görevli personel için zaman çok önemli. Bu nedenle araç kullanımı sırasında üzücü
olayların meydana gelmemesi için bu eğitimlerimize yıl sonuna kadar devam edeceğiz."

.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2008 Perşembe 13:08:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?