3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

'Ana-Kız Okuldayız' kampanyası

Diyarbakır'ın Hani ilçesi Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, ülke genelinde başlatılan 'Ana - Kız Okuldayız' okuma-yazma kampanyası ile ilgili kursların ilçede de faaliyete geçtiğini açıkladı. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ünver, ''Kursları başarı ile bitiren kursiyerler sadece okuma yazma öğrenmekle kalmayacaklar, 2011 yılına kadar ehliyet sahibi de olabilecekler" dedi.


Hani Halk Eğitim Merkezi Müdürü Demet Ünver, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde başlatılan ve eşi Emine Erdoğan'ın desteklediği 'Ana-Kız Okuldayız' okuma-yazma kampanyası hakkında bilgi vererek, "Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin himayesinde, Milli Eğitim Bakanlığı organizasyonu ve Halk Bankası ana sponsorluğunda gerçekleştirilen 'Ana Kız Okuldayız' okuma-yazma kampanyası son yılların en büyük kampanyasıdır. Türkiye'de hala 5 milyon kişinin okuma yazma bilmediği, bunun 4 milyondan fazlasının kadın olduğu bilinmektedir. Kampanya ile 4 yılda 15 yaş ve üstü 3 milyon kadının okuma yazma öğrenmesi hedeflenmektedir. Hani'de ise 2007-2008 yılı eğitim-öğretim yılında birinci kademede 29, ikinci kademede 8 olmak üzere toplam 37 okuma-yazma kursu açılmıştır. Bu kurslara 1. kademede 104 erkek, 200 bayan, 2. kademede ise 20 erkek, 82 bayan katılarak başarı göstermiştir. Toplamda 2007-2008 eğitim ve öğretim sezonunda 406 kişi okur-yazar hale getirilmiştir. Bu kampanyayla da ilçede 15-90 yaşları arasında
okuma yazma bilmeyenlerin tamamını okur-yazar yapmayı amaçlıyoruz. 45-60 yaş ve 60 yaş yukarısında da okuma-yazma bilmeyenlerin sayısını en aza indirmeyi hedeflemekteyiz. Tüm halkımızı bu kampanyaya destek vermeye davet ediyoruz. Çevremizdeki okumaz yazmazları en yakın eğitim kurumuna başvurmaya kurslara kayıt olmaya çağırıyoruz. Halk Eğitimi Merkezi olarak biz her yerde her zaman kurs açabiliriz. Sizleri bekliyoruz. 1. ve 2. kademe kurslarını başarı ile bitiren kursiyerler sadece okuma yazma öğrenmekle kalmayacaklar, 2011 yılına kadar ehliyet sahibi de olabilecekler" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2008 Cuma 16:10:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?