3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Anlı'dan İŞGEM'e ziyaret

Diyarbakır Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı, İş Geliştirme Merkezi'ni (İŞGEM) ziyaret etti.

Yehişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı, Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği (DİSİAD) Başkanı Raif Türk ve DİSİAD yönetim kurulu üyeleri ile beraber, Diyarbakır'da bin 600 metrekarelik kapalı alana sahip ve 14 işyeri bulunan İŞGEM'i ziyaret etti.

Atölyeleri tek tek gezen Anlı ve beraberindekiler, atölyelerde yapılan üretim hakkında bilgi alarak işyeri ile ilgili sorunları dinledi. İŞGEM'de bulunan atölye sahipleri açma ruhsatlarının olmadığını ve bu yüzden ihalelere giremediklerini, ürünlerini rahat
pazarlayamadıklarını, sorunları için çözüm beklediklerini belirtiler.

İşyeri açma ruhsatı için gereken işlemlerin başlatılması yönünde talimat veren Başkan Anlı, "Geçmişten beri Diyarbakır bir ticaret merkezi olmasıyla beraber esnaf kültürünün çok yaygın olduğu şehirlerden birisidir. Marka olma yolunda çok önemli mesafeler alındığını görmek sevindiricidir. Buradaki iş yerlerimizin daha rahat ithalat ve ihracat yapmaları için ve iş potansiyelinin en üst düzeylere gelmesi için elimizden ne gelirse yapacağız. Gözlemlediğim kadarıyla burada isimli markalara rekabet olacak kadar, hata daha kaliteli işlerin yapıldığını görmekteyiz. Bu da Diyarbakır'ın bir marka olduğunun göstergesidir" dedi.

DİSİAD Başkanı Raif Türk ise, "Başkanımızı devamlı yanımızdan görmekten memnunuz. Her zaman desteklerini bekliyoruz. Ruhsat konusunda sorunlarımız vardı. Onu da en kısa sürede çözümleyeceklerini belirti. Ayrıca idari binamızın tamamlanması konusunda sorunlarımız olduğunu belirttik. Başkan, İŞGEM'i duyuyordu ama daha önce görmemişti. Buradaki üretimi gördüğünde memnuniyetini dile getirdi. Burada üretimi yapılan mallar Türkiye geneline pazarlanıyor" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 12:00:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?