3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Anne katiline müebbet hapis

Diyarbakır'ın Bağlar semtinde, annesi Zaliha Biksar'ı öldürdükten sonra kaçmaya çalışırken kendisini engellemeye çalışan 3 komşusunu da yaralayan Yılmaz Biksar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı iddianamesini tamamladı.

İddianamede, olaydan sonra kanlı bir keser bulunduğu ve 70 yaşındaki Zeliha Biksar'ın kafatasında kırılmaların bulunduğuna yer verildi. Olay yerine giden polislerin yerde nefes alan anne Biksar için ambulans çağırdığını ancak ambulans gelmeden kadının yaşamını yitirdiği belirtildi. Annesinin kafasına defalarca keserle vurduktan sonra kendisini yakalamaya çalışan 3 komşusunu da yaraladıktan sonra polis tarafından yakalanan Yılmaz Biksar (29)'ın akli dengesinin bozuk olduğu ve Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıklar Hastanesi'nde tedavi altına alındığına dikkat çekildi.


İddianamede, annesini öldüren Yılmaz Biksar'ın TCK'nın 82/1-d maddesi "aileden birini kasten öldürme" uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanması istendi.

Başsavcılık, ancak gözlem altında tutulan Biksar'ın hakkında hastanenin, "Şüphelinin yönlendirme yeteneğinin önemli derece azaldığı, bu nedenle cezai ehliyetinin bulunmadığı" raporuna dikkat çekerek, TCK'nın 32/1 ve 57. maddeleri uyarınca 'akıl hastalarına ceza verilmez, güvenlik tedbirleri uygulanır' denilerek yargılamanın yapılmasını talep etti. Tedavi altında tutulan Yılmaz Biksar, önümüzdeki günlerde Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlanacak.
Olay, 10 Nisan 2008 tarihinde Diyarbakır'ın Bağlar semti Kaynartepe Mahallesi'nde meydana geldi. Annesinin evine gelen Yılmaz Biksar annesi Zeliha Biksar'ı keserle öldürmüştü.

 

..
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2008 Pazar 16:16:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?